Het is waarschijnlijk geen nieuws meer dat ik niet hou van kreukels. Niet in geldbriefjes en al helemaal niet in kleding. Thuis strijk en stoom ik elk weekend trouw alles met mijn Philips PerfectCare Elite zelf nadenkende stoomstrijkijzer – ja, óók zakdoeken, theedoeken en vooral dekbedovertrekken. Je bent een strijkfanaat of niet, en de lól die je ervan hebt als je tussen strakke lakens gaat liggen, of gaat afdrogen met een pláátje van een theedoek!

Op het werk en op reis laat ik de Philips Steam & Go z'n werk doen. Het ding is echt reuze handig: zonder strijkplank en strijkbout pep je je kleren in no time op. Je hangt de kleding aan een hangertje aan een deur, een kast, kapstok of douchewand, vult het reservoir met water, wacht driekwart minuut tot het op temperatuur is en dan is het stomen geblazen (pun intended)!

Omdat het apparaat niet zo zwaar is kun je het met één hand bedienen en met de andere hand de kleding vasthouden. Hoe vaker je stoomt, hoe handiger je erin wordt. In no time is je jurk of bloes kreukvrij én fris, want ook eventuele minder gewenste geurtjes stoom je er in een zucht (pun intended) zo uit.

Ook mooi: het allernieuwste model Steam & Go, nu verkrijgbaar, heeft een voet, zodat je hem neer kunt zetten als je even twee handen vrij wil hebben.

Door, Design, Fashion design, Suit trousers, pinterest