Dat Lavinia Meijer de beste harpiste van Nederland is, hoeven we niet meer te vertellen. Dat ze ook prachtig samenspeelt met andere muzikanten, is misschien minder bekend. Ze deed dat al met niemand minder dan meestermuzikant Philip Glass en Carel Kraayenhof (die Máxima aan het huilen maakte met zijn tangovertolking). De laatste in het rijtje: jazzband Gare du Nord. Lavinia is te horen op hun nieuwe album Stronger!, dat vandaag verschijnt. Een mooie aanleiding om deze sterke, getalenteerde vrouw onze Woman of the Week te maken.

Een korte levensgeschiedenis: Lavinia wordt in 1983 geboren in Zuid-Korea, en vrij snel daarna geadopteerd door een Nederlandse familie. Op haar negende begint ze met harp spelen. Ze doet een Bachelor aan het conservatorium van Utrecht, een Master in Amsterdam - beide haalt ze cum laude. Ze legt daar de kiem voor een zeer succesvolle carrière. Prijzen in de VS, Frankrijk, Zwitserland, Israël en Oostenrijk; optredens in onder meer Carnegie Hall in New York en het Koninklijk Concertgebouw - Lavinia's ster blijft rijzende. Als kers op de taart ontvangt ze in 2009, pas 26 jaar is ze dan, de hoogste onderscheiding voor een klassieke muzikant in Nederland: de Nederlandse Muziekprijs.

U snapt, wij kunnen niet uit onder deze grootheid. En naast haar eigen zeven albums, gaan we nu genieten van haar klanken in de jazzysetting van Gare du Nord. Luistert u (hieronder) mee?