Het hele jaar door op harpersbazaar.nl: Women of the Week. Welke vrouw is deze keer degene op wie alle ogen zijn gericht? Of op wie zouden alle ogen gericht moeten zijn, omdat ze inspirerend is, een rolmodel, bijzondere dingen tot stand brengt? Deze week Janine Abbring, de nieuwe presentator van Zomergasten.

Ze komt niet uit de lucht vallen. Janine Abbring is eindredacteur van Zondag met Lubach. Daarvoor deed ze van alles en nog wat. Ze werkte voor het Groninger Dagblad, RTV Noord, was Jakhals bij De Wereld Draait Door. Presenteerde met Menno Bentveld het programma Vroege Vogels. Al werd ze bizar genoeg het allerbekendst doordat ze haar rug brak bij een sprong van een hoge rots in Zuid-Afrika, toen ze in 2012 deelnam aan Wie is de Mol?.

Ze werd gevraagd voor een Zomergasten-screentest, geeft Abbring te kennen, ziet zichzelf eigenlijk meer als televisiemaker dan televisiepersoonlijkheid. Wat niet wegneemt dat de verwachtingen positief gespannen zijn. Bij de VPRO roemen ze haar 'slimme, prikkelende, humorvolle manier van interviewen'. Janine zou 'risico's opzoeken' en ook zichzelf durven tonen tijdens gesprekken.

Nog een reden erbij dus om ons te verheugen op het veelbesproken zomerprogramma, dat dit jaar van zondag 23 juli t/m zondag 27 augustus zal worden uitgezonden. Wie de gasten zijn die Janine door gaat zagen, is nog onbekend. Maar dat ze ze door gaat zagen is zeker. We keep you posted.