Pas 27 lentes jong en toch heeft actrice Sallie Harmsen al heel wat indrukwekkende rollen op haar naam staan. Zo was ze te zien in films als Lucia de B., Het echte Leven, de Heineken ontvoering en in toneelstukken als Polleke en Breaking the News. Voeg daar nog een Gouden Kalf aan toe en je begrijpt waarom we Sallie Harmsen op het voetstuk zetten als Bazaars Woman of the Week.

En nu heeft ze ook nog 'ns de hoofdrol te pakken van Jeanne d'Arc in het gelijknamige toneelstuk van toneelregisseur Theu Boermans. Een roemrijk verhaal over een jonge vrouw die op religieuze gronden radicaliseert en uitgroeit tot de redder van de natie. Bijzonder is het moment 'waarop Jeanne op een moreel kruispunt komt te staan: ga ik geweld gebruiken of niet?' vertelde Harmsen in een interview met L1. Uiteindelijk gaat Jeanne ten onder aan haar eigen absolute opvattingen.

Overigens is het niet de eerste keer dat Harmsen zo'n grote rol in de wacht sleept binnen het Nationale Toneel. Zo was ze al eerder dit jaar te zien in Tasso en Midzomernachtdroom. Toch heeft Sallie lang getwijfeld voordat ze de stap zette naar het toneel. Ze zag het namelijk ook best zitten om een studie aan het conservatorium of de kunstacademie te volgen. Uiteindelijk werd het toch de Toneel Academie in Maastricht. De juiste keuze, zo bleek, toen ze in haar laatste jaar de prestigieuze Kemn-A-ward, de prijs voor de meest bijzondere en opvallende actrice, afstuderend aan een Nederlandstalige Hbo-opleiding. Vele rollen en prijzen volgden en nog steeds gaat Sallie Harmsen als een speer. Best een applaus waard, vonden wij zo, en daarom kronen we haar tot Woman of the Week.