Waarom juist nu Georgina Verbaan als vrouw van de week? Omdat Venus, het stuk in DelaMar dat ze speelt met Jeroen Spitzenberger (met wie overigens een groot interview staat in het nieuwe nummer van Bazaar!), afgelopen week in première ging. Ooit een Broadway-hit, vervolgens verfilmd door Polanski, en nu dus in Amsterdam opgevoerd door twee oerhollandse acteurs,  geregisseerd door de ervaren Johan Doesburg. Na vijf jaar stond Georgina weer eens op het toneel en dat deed ze met verve. 

Een hoofdrol, zei Georgina Verbaan eens in een interview, blijft het leukst. Niet dat ze een snob is, haastte ze zich te zeggen, 'maar het is mooi om verantwoordelijkheid te hebben, om een stuk te dragen.' Toneel blijft overigens een zenuwslopende bezigheid, vertelde Verbaan pas nog in Bazaar: ' Ik ben voor de camera opgegroeid, toneel blijft spannend voor mij. Met dat publiek tegenover je, dat je elke avond weer moet veroveren, zonder ze te willen pleasen. Je kunt het natuurlijk niet overdoen, zoals met film'. Onlangs zei ze dat toneel spelen zo ongeveer voelt 'alsof je bijna elke dag naar de guillotine gaat'. 

En daarmee komen we misschien wel de echte reden dat we Georgina Verbaan kronen tot vrouw van de week: eigenlijk kan deze actrice alles. Ze schittert al jaren in talloze romcoms, kinderfilms, toneel. Deed zowel publiekstrekkers als kleine producties. Speelt geestig, serieus, tragisch of, welja, alledrie tegelijk. Maar in plaats van zich daarop voor te laten staan en de credits te pakken, maakt Georgina een grap, waarmee ze de boel in een klap relativeert. Niet zelfingenomen of pedant, maar bescheiden, op een lollige manier. Dus ja, als je het ons vraagt: Georgina Verbaan rocked, rocks en will rock. Woman of the Week dus.