Het hele jaar lang op harpersbazaar.nl: Woman of the Week, een inspirerende vrouw waar we ons petje voor afnemen. Deze week verdienen de gezusters Holleeder het wat ons betreft gelauwerd te worden voor hun kloeke optreden. 

Het behoeft nogal wat moed om tegen je eigen familielid te getuigen. Helemaal wanneer dat lid een koelbloedige man betreft die geweld niet schuwt. Ga er maar aanstaan, met alle gevolgen van dien (lees: bedreiging, afpersing en ongewilde aandacht – guilty –).

Zussen Astrid en Sonja Holleeder (en ex-vriendin Sandra Klepper) deden afgelopen week behoorlijk wat stof opwaaien toen ze besloten belastende verklaringen af te leggen over grote boef en broer Willem.

Aan De Telegraaf vertelde zus Sonja het volgende: 'Hij maakte ons leven tot een hel, waaruit geen ontsnappen mogelijk was. Hij dreigde niet alleen ons te vermoorden, maar ook mijn twee kinderen zouden eraan gaan. Om aan te geven hoe krankzinnig hij geworden is: hij bracht het als een gunst dat ik zelf mocht kiezen wie van mijn twee kinderen hij als eerste zou laten doodschieten.'

Zus Astrid (die in de loop der jaren node dienst deed als luisterend oor van haar broer) eerder deze week in NRC Handelsblad: 'Ik was degene met wie hij wilde praten als hij gek werd. Ik kon zijn demonen tot rust brengen. Wat hij mij vertelde over zijn wereld, wilde ik eigenlijk allemaal niet weten, maar het stelde me wel in staat om hem onder controle houden – voor zover mogelijk. Uiteindelijk heb ik van zijn vertrouwen gebruik gemaakt om zoveel mogelijk informatie te verzamelen die voor hem belastend is. Ik geef hem levenslang. Ik heb dubbelspel gespeeld. Dat voelt niet goed, maar ik kan niet anders.' (Het volledige artikel lees je hier.)

In datzelfde artikel beschrijft Astrid broer Willem als een psychopaat die er genoegen in schept mensen te vernietigen. Niks geen knuffelcrimineel, dat spreekt.

Petje af voor deze dappere dames!