Met gepaste toeters en bellen werden vanavond de állereerste Nederlandse Women of the Year Awards uitgereikt in De Posthoornkerk in Amsterdam. Onder muzikale begeleiding van Wende Snijders en harpiste Lavinia Meijers, en met een tweesterrendiner op tafel, werden gelauwerd (tromgeroffel bitte):

Sophie Hilbrand, als Bazaars National Woman of the Year. Programmamaker Sophie Hilbrand had met Sophie In De Kreukels een kijkcijferkanon te pakken. Herkenbaar voor alle bijna-veertigers en kijkers van daarboven. Het besef dringt door dat je ouder wordt, hoe hard je ook sprankelt. Geen wonder dat het programma grif bekeken werd en overal bediscussieerd. Tel daarbij op de naturelle manier van interviewen van Hilbrand, meester in het achterwege laten van oordelen, en je hebt een prachtige vrouw van de week.

Livia Firth, als Bazaars International Woman of the Year.Dat is inderdáád de vrouw van Colin Firth, maar ze is ook: enorm duurzaam en enorm filantroop. Als oprichter en creative director van duurzaamheidsadviesbureau Eco Age, als bedenker van de Green Carpet Challenge (waarmee ze glamour aan ethiek koppelt), als een van de oprichters van organisatie The Circle (die de belangen behartigt van minderbedeelden), als een Oxfam Global Ambassador (waarvoor ze Afrika doorkruiste) en als uitvoerend producent (ze maakte de aangrijpende documentaire The True Cost over de gevolgen die ons tomeloze materialisme heeft op de kledingindustrie). 

Sonja Barend, met een Lifetime Achievement Award. Het behoeft eigenlijk geen expliciete uitleg waarom Sonja Barend, Koningin van de Talkshow, een Lifetime Achievement Award opstreek. 

Het januari/februarinummer, met Woman of the Year Sophie Hilbrand op de cover en een uitgebreid Women of the Year jaaroverzicht, ligt nu in de winkel!

Harp, Dress, Fashion, Cocktail dress, Harpist, One-piece garment, Day dress, Clàrsach, Sheath dress, Fashion design, pinterest
Bazaars Cécile Narinx, Koningin van de Talkshow Sonja Barend met haar Lifetime Achievement Award en Women of the Year presentatrice Sylvana Simons