Binnenkort iets te vieren en ben je op zoek naar een toprestaurant? Lucky you, Gault&Millau heeft namelijk nét de 10 beste restaurants van Nederland bekendgemaakt. Dat maakt de keuze voor het juiste etablissement weer een tikkeltje makkelijker.

Beste restaurants van Nederland

De culinaire ranglijst wordt aangevoerd door maar liefst twee nummers één. Inter Scaldes in Kruiningen en De Librije in Zwolle behoren, niet geheel verrassend, ook in 2019 weer bij de culinaire top. Zowel De Librije als Inter Scaldes scoorden bij de inspecteurs 19,5 punt van de in totaal 20 punten die er te behalen vielen.

1 Manoir Restaurant Inter Scaldes - Kruiningen
1 De Librije - Zwolle
2 De Leest - Vaassen
3 Ciel Bleu - Amsterdam
4 Spectrum - Amsterdam
5 Tribeca - Heeze
6 &moshik - Amsterdam
7 Vermeer - Amsterdam
8 De Lindenhof - Giethoorn
9 De Kromme Watergang - Hoofdplaat
10 De Groene Lantaarn - Zuidwolde

          Beste chefkok

          Onno Kokmeijer, chef van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam werd verkozen tot Beste Chef van 2019. Chris Naylor, de chef van restaurant Vermeer in Amsterdam, mag zich vanaf vandaag de Groentechef van 2019 noemen. Vermeer is ook te vinden op de lijst met beste restaurants en noteerde een zevende plek.

          Gault&Millau 2019

          De jury van Gault&Millau bestaat uit maar liefst 30 inspecteurs, die de restaurants beoordeelden. De Gault&Millau 2019, die voorheen altijd als tijdschrift in de winkels lag, verschijnt dit jaar voor het eerst in boekvorm en zal het hele jaar door te koop zijn.

          Afgelopen maand maakte restaurantgids Lekker al zijn lijst met beste restaurants bekend. En binnenkort maakt de gids der gidsen, Michelin, de beste restaurants ter wereld bekend.

          Ojéé, daar gaat je goede voornemen om minder uit eten te gaan in 2019..