De eerste hittegolf van 2019 zou deze week weleens een feit kunnen zijn. En dat betekent dat het heet is. Heter dan heet. En juist dan is het belangrijk om je hoofd koel te houden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar met deze tips pareer je die hittegolf.

Hittegolf 2019

1) Vermijd het openbaar vervoer.
Want: niet genoeg plek en een gebrek aan airconditioning. Wissel metro's,
trams en bussen in voor fiets of de benenwagen. Soms is het echt onvermijdelijk, kijk dan of je afspraken kan maken om op andere tijden te beginnen, zodat je de eventuele spits kunt vermijden. En, om het nog maar 'ns extra streng te benadrukken: neem áltijd (!) een flesje water mee.

2) Bescherm je telefoon.
Of houd hem in ieder geval uit de zon. Want die elektronische vriend is niet gesteld op die hitte. Wie heeft er niet de volgende waarschuwing gehad: 'De iPhone moet afkoelen voordat u deze kunt gebruiken.' Precies. Ook niet doen: je telefoon in je broekzak steken – lichaamswarmte helpt echt niet mee.

Deze zomerse schoenen wil je hebben >

3) Haar in een staart.
Of (een makkelijke) knot. Of vlecht. Als het maar uit het gezicht is. Zwaar, dik haar is het equivalent van extra laag kleren. Daarbij zijn benauwde kantoren en
zweterige vervoersmiddelen ideale broedplaatsen voor pluizig, plakkerig haar. Ook is het niet goed om uren in de zon te zitten met je haar, want dan raakt het beschadigd. Is je haar van nature droog of pluizend? Hier lees je simpele tips >

4) Tropenrooster!
Ben je een sporter? Sport vóór 07.00 uur. Ga je vaak buiten de deur lunchen? Probeer dan na 14.00 uur de deur uit te gaan – dan zijn niet alleen de wachtrijen korter, maar de zon is ook iets zwakker. Helemaal een goed idee: werken van 08.00 tot 14.00 uur en daarna
afkoelen aan het zwembad of strand.

Doorwerken deze zomer? Zo hou je, je hoofd koel en je motivatie hoog >

5) Weersta de verleiding van drankjes na werktijd.
Hoe dorstlessend het ook mag lijken op een zinderende zomerdag, een ijskoude cider dehydrateert. En dat is ook nog eens slechts voor je huid. Geen goed idee in combinatie met dit warme weer dus.

6) Accepteer kantoorijs.
Parkeer eventuele diëten in de ijskast en profiteer van elke passerende bevroren lekkernij. Je temperatuur daalt erdoor en het beetje suiker in een perenijsje (om dan toch maar verantwoordelijk te blijven) zorgt voor extra energie en verlost je voor even van dat slome gevoel.

7) Koop een goede ventilator.
Keuze uit een elektronische (voor mede-collega's van belang dat-ie geruisloos is) of een sierlijke waaier die je zo in je handtas laat glijden. Ook handig voor onderweg. Koop er misschien ook een voor thuis met die zwoele zomernachten.

Deze broeken dragen we deze zomer >

8) Doe jezelf een plezier en trek een paar platte schoenen aan.
Het klinkt dramatisch, maar een paar hoge hakken ten tijde van een hittegolf kan fysiek schadelijk zijn. Als kuiten onder druk staan en je lichaamstemperatuur stijgt, kunnen spieren pijnlijk verkrampen. Bij voorkeur grijp je naar espadrilles, sandalen, slippers, of een simpel flatje.

9) Online winkelen.
Sowieso altijd een goed idee. Want: geen wachtrij, geen krappe paskamer, geen felle en onflatteuze belichting. Nodeloos te zeggen dat die drie bij warm weer nog onaangenamer zijn. Een betere manier om je laatste sale-aankopen te plegen dan vanuit je koele thuis bestaat simpelweg niet. Trotseer je toch de drukke winkelstraat? Ga dan in ieder goed voorbereid en met waterfles op stap.

10) Verken het buitenleven.
Ga 'ns naar een buitenbioscoop, of picknicken in het park, of hou een watergevecht, of
organiseer een barbecue, een dakterrasborrel, zoek een rooftopzwembad op en trek daar je baantjes, in plaats van het zwembad bij je plaatselijke sportschool. Zorg er in ieder geval voor dat je lekker profiteert van dit zomerse weer.

Zo combineer je de modekleuren van 2019 het beste >

Bazaars Favorieten

Eyewear, Sunglasses, Glasses, Personal protective equipment, Vision care, Orange, Brown, Yellow, aviator sunglass, Goggles,

SHOP NU

Vero Moda
Handbag, Bag, Fashion accessory, Wristlet, Wallet, Shoulder bag, Beige, Coin purse, Rectangle, Leather,
Wehkamp
Footwear, Yellow, Sandal, High heels, Tan, Shoe, Beige, Strap, Basic pump,
Wehkamp