Er bestaat nog altijd zoiets als baas boven baas. Dat Donald Trump die baas boven die baas is, bewijst hij ditmaal met zijn nieuwe buitenverblijf club Mar-a-Lago. Het 118 kamers tellende landgoed op Palm Beach, Florida is de grootste chillplek die een Amerikaanse president ooit heeft gehad.

'Alsof je naar Disneyland gaat en weet dat Mickey Mouse er de hele dag is,' zo beschreven de clubleden het sfeertje op Trumps nieuwe onderkomen. De bijna ingehuldigde Amerikaanse president bracht er de afgelopen weken door met zijn familie en vriendenkring (voor zover-ie die heeft, natuurlijk) - de enigen die toegang kregen, waren genodigden, directe naasten van Trump en leden van een privéclub die honderdduizend dollar voor hun lidmaatschap betaalden.

Voorheen was het landgoed in handen van de eens rijkste vrouw van Amerika, Marjorie Meriweather Post - erfgename van een heus cornflakes imperium. Na haar overlijden liet ze Mar-a-Lago na aan de federale overheid in de hoop dat een president het als buitenverblijf zou gebruiken. Zowel Nixon als Carter bleken niet geïnteresseerd, dus ging het terug naar de familie Post. Trump kocht het optrekje in 1985 voor acht miljoen dollar en maakte er een club met privévertrekken van.

Tijdens de feestdagen konden de gasten dus genieten van Trumps aanwezigheid en informeel met hem unterhalten. Maar daar gaat verandering in komen: de beveiliging van het landgoed moet (volgens De Overheid) sterk aangescherpt worden om Mr. President's veiligheid te kunnen waarborgen. Bij binnenkomst zullen gasten grondig onderzocht worden en er zullen permanent leden van de geheime dienst aanwezig zijn. Zoals verwacht is niet iedereen daar zo blij mee. Maar ja, je moet er iets voor over hebben om 'Mickey Mouse' te ontmoeten.