Ben jij a) een vrouwelijke ondernemer, die b) vanuit Nederland al minimaal een jaar werkt aan een geniaal idee op het  gebied van technologie, mode, design, food, film, video of architectuur, en daar c) een product of prototype van kan laten zien? En zou je een ruggensteuntje wel kunnen waarderen, op financieel, marketing, logistiek of juridisch gebied? Dan zou je je dus aan kunnen melden voor de Startup Awards van TEDxAmsterdamWomen. Dat doe je hier en kan tot 1 september. 

Op 1 oktober krijgen de tien kansrijkste startups de mogelijkheid om bij Google Nederland in Amsterdam hun bedrijf tegenover een jury van deskundigen, investeerders, pers en adviseurs te pitchen. Vervolgens mogen drie finalisten een TEDtalk geven tijdens TEDxAmsterdamWomen op 28 oktober. De gelukkige winnaar is er daarop van verzekerd dat haar startup met behulp van TEDxAmsterdamWomen en dier partners naar het volgende niveau wordt getild. Klinkt goed niet?

De winnaar van vorig jaar vaart er in ieder geval wel bij: 'Door het winnen van de Startup Award is mijn idee en ambitie in sneltreinvaart werkelijkheid geworden. Mede dankzij de ondersteuning van de jury en de overweldigende media-aandacht had ik binnen drie maanden de eerste financieringsronde rond. Inmiddels staat het platform live, heb ik een team om mij heen kunnen bouwen en ben ik volop bezig om verder te groeien,' aldus Danique Wiltink van Nimbles

Go!