The sky is the limit, weten we. En hoewel talent en uithoudingsvermogen je het verst brengen, kan wat goede raad nooit kwaad. Bazaar selecteerde krachtige vrouwen die weten waar ze het over hebben. Met adviezen die er toe doen, waar je wat mee kunt, maar bovenal: die je zo ver mogelijk vooruit brengen.

Een vrouw naar ons hart: J.K. Rowling, die met haar boeken een grote schare fans achter zich wist te krijgen en met haar rake en immer herkenbare tweets de rest van de wereld wist in te pakken. Maar haar leven was niet altijd zo rooskleurig, weten we ook. En juist die periode uit haar leven beschouwt ze nu, terugblikkend op haar carrière, als een geschenk uit de hemel. 

'Ik heb het gevoel dat we niet genoeg praten over mislukking. Het had mij heel erg geholpen wanneer iemand tegen mij had gezegd: 'Je zult gegarandeerd falen. Dat is onontkoombaar. Maar het gaat erom wat je er mee doet,' aldus Rowling in een interview met Matt Lauer in NBC's Today Show.

Voordat Rowling één van de rijkste vrouwen ter wereld werd, was ze een alleenstaande moeder die in Engeland leefde van de bijstand. Ze begon te schrijven over haar nu immens beroemde karakter, Harry Potter, in cafeetjes in Edingburg en ontving talloze afwijzingen van publicisten toen ze het eerste manuscript opstuurde.

'Een uitzonderlijk kortstondig huwelijk implodeerde, ik zat zonder baan, was een alleenstaande ouder en was zo arm als mogelijk in Engeland, zonder daadwerkelijk dakloos te zijn. Volgens welke standaard dan ook was ik de grootste mislukking die er bestond,' legt Rowling uit tijdens een speech aan Harvard University.

Terugkijkend ziet ze deze mislukking als een geschenk dat ze op een pijnlijke manier had gewonnen, maar waardoor ze kostbare kennis over zichzelf en haar relaties opdeed.

En laten we daar allen nu iets van kunnen opsteken: falen hoort erbij, maar het is de manier waarop je er mee omgaat, die bepaalt hoe ver je komt.