Voor het vierde jaar op rij georganiseerd: het Amsterdam Art Weekend. Vanaf 26 november geniet je vier dagen lang onbeperkt van kunst door de hele hoofdstad. Ook deze keer is er een speciale Bazaar-route, met zes door de redactie gekozen hoogtepunten.

1) Mario Testino & Ed van der Elsken: Me and You Het was de bedoeling dat mode- en portretfotograaf Mario Testino een selectie zou maken uit het oeuvre van Ed van der Elsken, maar het project groeide uit tot een dialoog tussen Testino's privé snapshots en Van der Elskens straatfotografie. Het resultaat bevat nooit eerder getoonde foto's van Testino en minder bekende werken van Van der Elsken. De tentoonstelling verkent de overeenkomsten tussen de fotografische stijl van de twee, hoe ze beiden direct en spontaan te werk gaan en proberen een vluchtig moment te vangen.> Annet Gelink Galerie, Laurierstraat 189, annetgelink.com.

2) William Wegman: Good Dogs on Nice Furniture Het bekendste werk van de Amerikaanse kunstenaar en fotograaf William Wegman is wellicht dat met zijn honden in de hoofdrol. Hij begon hiermee in de jaren '70 en gebruikt zijn huisdieren nog immer als model voor zijn licht-satirische beelden. De meest recente serie van zijn hand is 'Good Dogs on Nice Furniture', waarin de viervoeters poseren op klassieke designmeubels.> Galerie Wouter van Leeuwen, Hazenstraat 27, woutervanleeuwen.com.

3) Andrew Moore: Dirt Meridian and Cuba Reflex presenteert nieuw werk uit de serie 'Dirt Meridian', waarvoor Andrew Moore – winnaar van de Guggenheim Fellowship – door het Amerikaanse platteland reisde om geïsoleerde dorpen en indrukwekkende vergezichten vast te leggen. De Amerikaanse fotograaf vergaarde eerder bekendheid met zijn foto's van vervallen gebouwen in verlaten steden, waaronder Detroit. In 'Dirt Meridian' zijn de beelden wederom poëtisch verstild, maar ditmaal in een  landelijke omgeving.> Galerie Reflex Amsterdam, Weteringschans 79A, reflexamsterdam.com.

4) Anoek Steketee: Enlightenment Je zou het documentaire fotografie kunnen noemen, maar dat is voor Anoek Steketee slechts het beginpunt van haar werk. Ze wil daarnaast dat haar foto's tot de verbeelding spreken. Haar werk is intens door het lichtgebruik, lijkt vaak onschuldig maar bevat niet zelden een politieke laag. In de huidige tentoonstelling is werk uit drie van haar series te zien: 'Love Radio', 'Frontstage' en 'Dream City'.> Flatland Galerie, Lijnbaansgracht 312, flatlandgallery.com.

5) Lisa Oppenheim: Landscapes Nieuwsgierig naar de geschiedenis van fotografie en zijn pioniers, maakt Lisa Oppenheim werk dat stoelt op de traditie van conceptuele fotografie. Ze vervormt bestaande beelden door verschillende oude en nieuwe technieken te gebruiken.> Juliette Jongma Galerie, Gerard Doustraat 128A, juliettejongma.com.

6) Newsha Tavakolian: I Know Why the Rebel Sings Als vrouwelijke fotograaf in Iran bevindt Newsha Tavakolian zich in een uitzonderlijke positie. Met haar iconische beelden van worsteling en conflict in haar thuisland won ze de Grote Prins Claus Prijs. Tavakolian heeft talent voor het vastleggen van persoonlijke, intieme momenten op een gevoelige en eerlijke manier. Dat leidt tot een oeuvre vol intense portretten. Ze laat zien dat ze zoveel meer is dan de vrouw van 'Onze man in Teheran' Thomas Erdbrink.> Prins Claus Fonds Galerie, Herengracht 603, princeclausfund.org.