Hoe het er bij Lanvin aan toe gaat 48 uur voordat er een show gelopen wordt? En hoe de immer bestrikte Alber Elbaz er dan bijloopt?  Bazaar tipt: The Day Before – Alber Elbaz voor Lanvin.

'Je sais rien faire,' antwoordt Elbaz op de vraag waarom hij doet wat hij doet. 'Ik kan niet eens autorijden,' vervolgt hij. 'En sms-en kan ik ook niet, of zelfs maar fietsen.' Gelukkig heeft Alber Elbaz één ding waar-ie wel bijzonder bekwaam in is. Of eigenlijk twee. Elbaz is een zeer geoefend tekenaar, dat ten eerste. En een van 's werelds beste modeontwerpers– in 2005 zelfs dé beste, volgens Council of Fashion Designers of America.

Sinds hij in 2002 voet op Lanvin-bodem zette, heeft hij het modehuis met succes nieuw leven ingeblazen. Hoe een en ander er achter de schermen aan toe gaat – 48 uur voor Elbaz zijn collectie het plankier opstuurt –, zie je in documentaire The Day Before – Alber Elbaz voor Lanvin van Loïc Prigent. Waar de Franse regisseur Lanvins bedrijvigheid en deadlinestressmomenten met veel humor bezingt. Een aanrader!

Close up: The Day Before – Alber Elbaz voor Lanvin, donderdag 25 september, NPO 2, 23:00 uur

Hou je van fotografie? >