Er was een tijd dat we niets moesten hebben van het koude Noorwegen, want hoezo kou lijden wanneer je ook kunt kiezen voor Mediterraanse zon, zee en strand? Toch heeft het uiterste noorden van Europa een plekje bestegen op onze bucketlist.

Dat plekje op de bucketlist komt mede dankzij dat ontzettend magische Noorderlicht, maar ook zeker door het prachtige landschap, de bossen en de rust. En de ervaringen die je er kunt opdoen, natuurlijk. In Noorwegen kun je je laten sleeën door honden, slapen in een klassieke blokhut (of iglo!) of skiën door uitgestrekte landschappen. Ja zeker, voor de moderne natuurliefhebber heeft Noorwegen alles wat wils.

Heb jij toch nog enige terughoudendheid om een bezoekje aan Noorwegen te wagen? Wellicht doet deze laatste troef je overtuigen: in Noorwegen opent binnenkort het eerste onderwater restaurant van Europa.

Underwater, Water, Marine biology, Sky, Reef, Vehicle, Sea, Ocean, Landscape, Coral reef, pinterest
Sky, Cloud, Storm, Sea, Water, Ocean, Wave, Atmosphere, Landscape, Architecture, pinterest

Restaurant Under komt op het uiterst zuidelijke puntje van Noorwegen en jawel, op de bodem van de zee. Verantwoordelijk voor de bouw is het Noorse Snøhetta, een bedrijf gespecialiseerd in (landbouw-)architectuur. Zij dragen zorg voor de couverts van 100 gasten, die naast een uitgebreid diner kunnen genieten van het onderwater-uitzicht.

Water, Blue, Sky, Sea, Photography, Underwater, Space, pinterest
Water, Architecture, Sea, Rock, Coast, Coastal and oceanic landforms, Tourism, Vacation, House, Bay, pinterest

Natuurlijk is - net als Rome - ook Under niet op één dag gebouwd: het restaurant is naar verwachting pas eind 2019 klaar.

Restaurant, Room, Sky, Sea, Table, Business, Vacation, Building, Tourism, pinterest

Onderwater dineren lijkt ons vooral een tikkie eng, wat jij?