Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Voor Prins George en Prinses Charlotte is het nog even geen zomervakantie. De royal peuters gaan later deze maand eerst nog op zomertour, zo heeft Kensington Palace bekendgemaakt. Ze gaan met William en Kate mee op werkbezoek naar Duitsland en Polen. En dat betekent vooral dat er weer flink wat foto's van het prinselijk gezin zullen kunnen worden gemaakt, met het komische lichtelijk verveelde gezicht van George, die - ongetwijfeld - de hele wereld over zullen gaan. Het is de tweede buitenlandtour die de achterkleinkinderen van Koningin Elizabeth maken. Vorig jaar brachten ze een bezoek aan Canada.

Pink, Child, Magenta, Toddler, Event, Photography, Happy, Prince, Hair accessory, Headpiece, pinterest
WireImage

Monic Hendrickx zal in het aanstaande nieuwe televisieseizoen wekelijks op de buis te zien zijn. Niet als actrice, maar voor het eerst als presentatrice, van het RTL4-programma Kroongetuige. De vijftigjarige Penoza-actrice rekent daarmee af met het beeld dat vrouwen boven de, pak 'm beet, veertig een tv-carrière op hun buik kunnen schrijven, waarvoor hulde. In Kroongetuige krijgen negen bekende Nederlanders de taak een fictieve moord in het Zweedse dorpje Öregrund op te lossen. Eén van de negen weet wél wie de moord heeft gepleegd en probeert het onderzoek te saboteren. Aan het einde van elke aflevering moeten de deelnemers een proces-verbaal opstellen. Wie dat het slechtst doet, moet het programma verlaten.

Hairstyle, Suit, Premiere, Event, Formal wear, White-collar worker, Long hair, Tuxedo, Brown hair, Smile, pinterest
WireImage
Monic Hendrickx (rechts met collega Susan Visser

Hans van Manen wordt vanavond in Montpellier geëerd met de hoogste Franse onderscheiding die een kunstenaar kan krijgen: hij wordt Commandeur des Arts et des Lettres, zo meldt de Volkskrant. De 84-jarige Nederlandse choreograaf krijgt de versierselen (een gouden ster in de vorm van een Arabisch juweel) hiervoor omgehangen door Brigitte Lefèvre, artistiek leider van het Festival de danse de Cannes en tot 2014 directeur van het Ballet de l'Opéra national de Paris, vlak voordat een optreden van Het Nationale Ballet, met daarin vier van Van Manens werken, van start zal gaan. Van Manen is de eerste Nederlandse podiumkunstenaar die Commandeur wordt in de Franse Orde van Kunsten en Letteren, na schrijfster Hella Haase die in 1995 werd benoemd tot Officier en later werd bevorderd tot Commandeur.

Suit, Formal wear, Tuxedo, Event, White-collar worker, pinterest
Hans van Manen (midden)

Wanneer zelfs topmodellen fancy feestjes verruilen voor get-togethers in de buitenlucht weet je: outdoor is het nieuwe zwart. Voor Liv Tylers veertigste verjaardag togen vriendinnen Kate Moss en Sadie Frost met Liv, mannen en kinderen de paden op de lanen in. Hoe zoiets eruit ziet weten we dankzij Instagram.

instagramView full post on Instagram

Tot nu wisten we nog niet veel over het plot van Fantastic Beasts 2. Zelfs toen J.K. Rowling (die de sequel heeft geschreven) een deel van het script twitterde, konden we er nog weinig uit opmaken. Warner Bros. heeft nu eindelijk een officieel plot voor de film vrijgegeven - het filmen is gisteren immers van start gegaan in Engeland.

'JK Rowling wrote the screenplay for the film, which opens in 1927, a few months after Newt helped to unveil and capture the infamous Dark Wizard Gellert Grindelwald. However, as he promised he would, Grindelwald has made a dramatic escape and has been gathering more followers to his cause – elevating wizards above all non-magical beings. The only one who might be able to stop him is the wizard he once called his dearest friend, Albus Dumbledore. But Dumbledore will need help from the wizard who had thwarted Grindelwald once before, his former student Newt Scamander. The adventure reunites Newt with Tina, Queenie and Jacob, but his mission will also test their loyalties as they face new perils in an increasingly dangerous and divided wizarding world.

Bovendien beloven de makers wat 'verrassende knipogen naar de Harry Potter-verhalen, die fans van de boeken en films zeker zullen bekoren'. Niet alleen Eddie Redmayne zal voor het vervolg terugkeren als Newt, ook Ezra Miller (een van de grootste acteertalenten van deze tijd, als je het ons vraagt) en Zoë Kravitz hebben een belangrijke rol. Glue's Callum Turner speelt in de sequel Newts broer, Johnny Depp kruipt opnieuw in de rol van knotsgekke Gellert Grindelwald. De spannendste aanwinst is echter Jude Law, die een jonge Perkamentus gaat spelen.

Fantastic Beasts 2 zal in november 2018 in de bioscoop gaan draaien. Hier alvast een teaser:

preview for Fantastic Beasts and Where to Find Them extended trailer

Men neme een ambitieuze barista met een snel kloppend modehart en je krijgt: next level latte art. Instagramaccount Coffee 'N Clothes post zijn feed vol bakkies troost met designerlogo's. Wie de barista in kwestie is wordt helaas in het midden gelaten. Wij zeggen: geef de beste man of vrouw een eigen koffiebar en Instagrammend modevolk is je vaste klant.

[instagram ]

Kate Middleton zette rigoureus de schaar in haar lange haar >