Ik zou het geen nieuwe tunnel willen noemen, maar moet toegeven dat ik de aflevering van gisteren door mijn strakke theorie van vorige week heb bekeken met een heeeele grote Jochem-bril op. En dat ik door die hele grote Jochem-bril een uiterst sluwe Mol aan het werk meende te zien die zich tegenover zijn teamgenoten heel fideel en jofel voordoet, en uiterst klunzig bovendien, maar ondertussen… krijgt iedereen een mes in z'n rug. Wat een slap geouwehoer tegen Imanuelle, over die bondjes. Beetje boos worden omdat ze met Sigrid had gepraat. Tssss! De pot verwijt de ketel. She should rope him! En niet als een mak schaap al haar feitjes over Diederik doorgeven. Waarvan ik stiekem hoop dat het nutteloze valse informatie is.

Wat me verder opviel: er was een moment met een voice-over van Jochem, tijdens de schietopdracht, waarin hij het over de Mol had en krek op dat moment keek hij op de schietbaan recht in de camera. Typisch. Kandidaten worden geacht te doen alsof er geen cameraploegen zijn en alleen tijdens de 'biecht' mogen ze in de lens kijken.

En dan was er nog een moment waarop Jochem ontzettend obvious de door Diederik o zo uitvoerig en correct beschreven rodeo-poster niet vond, terwijl hij er toch met z'n snufferd pal vóór stond (hier heb ik, Mollotig als ik inmiddels geworden ben, een schermafbeelding van gemaakt en er heel Sesamstraat-esk pijltjes bij gezet). Hoe blind kun je zijn? Dit zie ik in de laatste aflevering terugkomen als een Mol-moment, vermoed ik.

Of zou Jochem net als Diederik té duidelijk verdacht zijn om een echte Mol te wezen? En is het dan Ima of Sanne, die ik beiden totáál niet verdenk? Aaaaaargh!! Maak me gek! Maar het paard van de Pony Express-postbode had dan wel weer duidelijk ♢J op zijn linkerbil. Ik heb me suf gepeinsd en gegoogled maar heb geen idee wat die ruit betekent, maar die J past dan wel weer héél mooi bij Jochem…

Dan de afvaller, de zesde, net als ik vorig jaar. Dat Jeroen met z'n glimoogjes een kandidaat is, het kon niet anders, ik zag het al aankomen. Hij kan als alternatieve J (zie vorig dagboekje) nu ook van mijn reservelijstje af.

Thomas blijft verdacht omdat-ie zo ongrijpbaar is. Een slappe theorie, ik weet het, maar ik bespeur iets zeer verdachts, dus je zult het ermee moeten doen. En héél misschien, als je denkt aan al die tweetallen die voortdurend opduiken in de afleveringen, slaat dat niet op het sterrenbeeld van Jochem, maar is er dit seizoen niet één, maar twee Mollen. De mannen die samen zelf hun jokers maakten wellicht?

Vertebrate, Illustration, Symbol, Tail, Graphics, Clip art, pinterest