Hartstikke leuk, die backpacktrend, waarbij je met je rugzak en een klein budget door, bijvoorbeeld, Azië reist en verblijft in hostels of homestays om zo helemaal op te gaan in De Cultuur van het land waarin je backpackt.

Maar, na een paar maanden noeste arbeid is het eígenlijk wel gewoon net zo fijn (zo niet fijner) om gewoon vakantie te hebben, en dus: aan de oplader in een knap resort met een knap tropisch strand en een nog knappere blauwe lucht. Jezelf laten vertroetelen in spa's om vervolgens 's avonds aan te schuiven bij fantastische restaurants.

Thailand is dus een land waar bovenstaande allemaal kan. Ja, je kunt er backpacken dat het een lieve lust is, maar je kunt er óók opladen in knappe resorts. Thailand huist bruisende steden met hippe cocktailbars en toprestaurants, en Thailand huist de paradijselijkste eilanden met de adembenemendste natuur, uitgestrekte stranden en de meest luxe resorts.

Over die bruisende steden: Thailand heeft Bangkok.

Bangkok, de stad van contrasten, heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een bruisende wereldstad. Luxe rooftopbars, hippe cafés, hippe winkels, enorme shopping malls en populaire nachtclubs: Bangkok is hip, hot en hartstikke happening.

Naast de standaard bezoeken aan traditionele tempels en drijvende markten biedt de Aziatische metropool tal van hotspots en activiteiten. Geniet van een speciale cocktail op het dak van een wolkenkrabber, maak een luxe cruise over de rivieren door de stad, ga shoppen in de hipste wijk van Azië: Thonglor. Geniet van de wereldberoemde Thaise keuken in een van de vele toprestaurants.

Overnachten doe je bij voorkeur in een van de luxe hotels, zoals het SO Sofitel Bangkok of het Millenium Hilton Bangkok, waar je na een dag shoppen of cultuur snuiven tot rust kunt komen in het infinity zwembad op het dak of tijdens een traditionele Thaise massage in de spa.

Jawel, en da's nog lang niet alles, wánt:

Relaxen in het paradijs

Vanuit Bangkok reis je zo naar het ongerepte noorden of natuurlijk naar de paradijselijke eilanden in het zuiden. Of je nu kiest voor de wat drukker bezochte eilanden zoals het stijlvolle Phuket of het populaire Koh Samui, of liever de massa ontloopt en de rustigere eilanden bezoekt zoals Koh Lanta, Koh Lipe of Koh Kood: paradijselijke stranden en de meest mooie resorts vind je hier overal.

Relax op verlaten stranden, proost bij de leukste strandbarretjes, geniet van magische zonsondergangen of ga snorkelen of duiken in de azuurblauwe zee. Klaar met het strand? Bezoek de eeuwenoude tempels op Phuket, ga lunchen in de prachtige Jungle Club midden in de jungle van Koh Samui, verken de mooie natuur van Koh Lanta National Park of bezoek de nog mooiere watervallen op Koh Kood.

Direction Thailand, anyone?

Leuke bijkomstigheid: het land is a) reuzemakkelijk te bereiken vanuit Amsterdam, b) veilig en c) heel makkelijk bereisbaar.