Wanneer je én naast het Louvre huist, én naast Palais Royal (en vlakbij de deftige winkels van Rue Saint-Honoré), én een knap uitzicht biedt op zowel Eiffeltoren als Sacré-Cœur (en dat vanaf hetzelfde dakterras), én naast een te gekke inrichting ook nog 'ns gezegend bent met te gek personeel, dan heb je als hotel best wel windje mee.

instagramView full post on Instagram
Table, Flowerpot, Evening, Dusk, Iron, Guard rail, Outdoor table, Fence, Houseplant, Outdoor furniture, pinterest

Grand Hôtel du Palais Royal heeft 't, dat windje mee, en kreeg er laatst hartstikke terecht een Readers' Choise Award voor van de lezers van Condé Nast Traveler. En da's waarschijnlijk nog maar het topje van de prijsberg, want het vijfsterrenhotel is na een recente renovatie (door de best wel legendarische interieurontwerper Pierre Yves Rochon,die kosten noch moeite heeft gespaard) ready for world domination.

Wij wilden de boel weleens van dichtbij bekijken, en dus boekten we er een kamer. De Suite Panoramique, zo u wilt. Zeventig vierkante meter gerief - dat al in het halletje een verdieping lager begint, trouwens, bij de privélift. (Ouais, ouais, een lift alleen bedoeld voor de bofkonten die in de Suite Panoramique slapen mogen.) En bij de fles champagne. En bij de pantoffels - die ik stiekem mee naar huis heb gesmokkeld.

Room, Interior design, Floor, Furniture, Flooring, Home, Wall, Interior design, Living room, Grey, pinterest

Die Suite Panoramique, biedt, what's in a name, dus dat fenomenale panoramische uitzicht over Parijs. Net als in de film, maar echt. Van de Sacré-Cœur tot 't Palais Garnier en van de gouden koepel van Les Invalides tot de Eiffeltoren, je hebt er allemaal pico bello uitzicht op vanaf het dakterras (terwijl je onder een heater in je badjas en op je pantoffels die champagne soldaat maak).

Yep. Het is er práchtig, maar dat geldt voor het hele hotel - douze points voor Pierre Yves Rochon wat dat betreft. Ook douze points voor de service trouwens, die 24/7 te raadplegen valt, en voor het ontbijt (dat redelijk aan de prijs maar verrúkkelijk is). Ook fijn: de spa, hammam en fitness club.

Moet je heen dus. En om het nog aantrekkelijker te maken: tot februari 2017 krijg je 15 procent korting op je hele verblijf als je drie nachten of langer blijft.