We lazen al eerder dat chocolade je slimmer maakt, maar nu blijkt uit een nieuwe studie dat het ook nog eens hartstikke gezond is als ontbijt. 

Hoe kleffer en voller de chocoladecake, hoe beter, aldus onderzoekers van de Syracuse University in New York. Zij lieten 986 proefpersonen tussen de 23 en 98 iedere dag een stuk chocoladetaart eten zonder dat ze de rest van hun eetpatroon omgooide. Voor deze studie hadden wij ons graag opgegeven als proefkonijn, maar ach, wie weet komt er ooit nog eens een onderzoek naar de voordelen van een zak patat met een dot mayonaise, je weet het niet.

Maar goed, wat blijkt? Het triggert je hersenactiviteit en schijnt ook nog eens goed te zijn voor je geheugen. Enige voorwaarde is wel dat je die plak chocoladecake minstens één keer per week moet eten, maar dat is niet bepaald onoverkomelijk, wel? 

En er is nog meer goed nieuws, want het schijnt bovendien ook goed voor de lijn te zijn. Een eerder onderzoek door Dr. Daniela Jakubowicz uit Tel-Aviv toonde aan dat wanneer je in de ochtend een plak cake naar binnenwerkt, je gedurende de dag minder zin hebt om te snacken. 'Het ontbijt is hét moment van de dag waarop het lichaam de voedingsstoffen vermaalt tot energie, en niet direct tot vet,' aldus Jakubowicz. 

Dus volgende keer als je trek hebt in die versgebakken chocoladecake met stukjes oreo, caramel, verse aardbeien, walnoten, chocoladesaus en marshmallows, probeer hem dan nog even te bewaren voor het ontbijt de volgende ochtend. Je hersenen - en je lijn- zijn je dankbaar.