Deed ze gewoon hoor, de Nederlandse Lilay Yuzgulen: in haar eentje een roadtrip maken langs de Californische kust. Te beginnen in San Francisco. Onze collega's van ELLE verzamelden haar tips en hotspots voor deze fabuleuze stad. En die willen we je niet onthouden.

VOORBEREIDING

  • Volop zon in Californië, maar toch raadt Lilay aan wat warme kleding en toch minstens één windjack in te pakken. De koele zeewind kan je in San Francisco namelijk nogal eens onaangenaam verrassen en ook in natuurparken, zoals bijvoorbeeld Yosemite, kan het weer flink omslaan.
  • Maar vergeet ook zeker niet wat luchtigs en feestelijks mee te nemen. Feestjes zijn er nameljik volop in San Francisco en die wil je niet missen bij gebrek aan juiste kledij.
  • Investeer in een E-reader. Zorgt niet alleen dat jij overal waar je wilt kunt wegzwijmelen bij je favoriete boek (of je San Francisco reisgids kunt raadplegen), maar ook dat je meer ruimte overhoudt voor bovengenoemde outfit of dat dikke windjack. Of dat extra paar schoenen natuurlijk.

ETEN & DRINKEN

Blue Bottle Coffee

Zij die niet functioneren voordat er wat cafeïne naar binnen is gegoten: zoek niet verder. Blue Bottle Coffee is waar je moet zijn, nergens serveren ze het bakkie troost namelijk zo goed als hier.

Op verschillende locaties in San Francisco, een overzicht van alle filialen vind je hier.

instagramView full post on Instagram

Glaze Teriyaki

Lekker dineren met een Oosters tintje doe je bij Glaze Teriyaki. Lilays favoriet is de tikka masala met rijst en kip, maar ook de zalmsalade klinkt ons goed in de oren. Niet geheel onbelangrijk: ook van de prijzen word je erg vrolijk.

1946 Fillmore St, San Francisco

Seed + Salt

Ben je nogal niet een foodie? Dan kun je je hart ophalen bij Seed + Salt. Vegan, puur en ontzettend lekker eten zonder je schuldig te voelen. Het bananenbrood en de koolwrap moet je even zeker proberen, als we Lilay mogen geloven.

2240 Chestnut Street, San Francisco


DOEN

Fietsen over de Golden Gate Bridge

Bij een bezoek aan San Francisco moet fietsen over de Golden Gate Bridge bovenaan je to-dolijst. Fiets over de wereldberoemde rode brug naar Sausalito en ga terug met de ferry. Alleen dan ervaar je de brug op z'n mooist.

Viervoeters

Wist je dat er meer honden dan kinderen zijn in San Francisco? Jawel. Hondenliefhebbers kunnen in deze stad dus volop hun hart ophalen bij speelveldjes overladen met viervoeters en mooie hondenboetiekjes. Lilays favoriet is George.

2512 Sacramento Street, San Francisco

Highway 101

De lange, soms smalle en kronkelige Highway 101 biedt prachtige vergezichten. Als je met de auto van San Francisco naar LA rijdt, dan rijd je aan de zeekant van Highway 101. Daardoor heb je een geweldig uitzicht op de zee en kunt zo uitstappen bij de uitkijkpunten. Aanrader!

Yoga in een kerk

Voor de sportievelingen die ook op vakantie zich graag van hun beste kant laten zien, tipt Lilay het yogaklasje in de Grace Cathedral in San Francisco. Hier komen elke week honderden mensen samen om zich samen in complexe yogaposes te wurmen en te mediteren. Klinkt als een unieke ervaring en dat is het ook. Deelname is nog gratis ook.

Elke dinsdagavond van 18.15-19.30 uur; 1100 California Street.


SLAPEN

HI Fisherman's Warf

Fisherman's Warf zelf is ontzettend toeristisch, maar het hostel is gelegen in een mooi park met uitzicht op Alcatraz en de Golden Gate Bridge. Op loopafstand van de leuke buurten North Beach, Russian Hill en Telegraph Hill. Zeker een bezoekje waard dus.

Hotel G

In dit prachtige boetiekhotel verbleef Lilay tijdens haar laatste nacht in San Francisco. En dat bleek een bijzonder goede keus. Een absolute aanrader wanneer je na een lange reis behoefte hebt aan luxe.

Lees hier Lilays hele verhaal.