Weekendje Londen in 't verschiet? Of nog niet, maar staat-ie nog op de wishlist? Dan hoef je in ieder geval niet meer op zoek naar een fijn logeeradres, want de 3 favorieten zette wij alvast voor jou op een rijtje. 

St. Pancras

Londenpinterest
Getty Images

Dè manier om luchthavenstress te voorkomen: ga met de trein. Goed nieuws in die categorie: begin 2017 gaat er een directe verbinding rijden tussen Amsterdam en Londen. Uitstappen doe je op het St. Pancras station, waar je, bijvoorbeeld, de straat oversteekt en incheckt bij het prachtige St. Pancras Renaissance Hotel. Easy does it. Bonus: de hotelspa in de catacomben van het hotel is weergaloos. St. Pancras

Chiltern Firehouse

Londenpinterest
De wijk Marylebone / GETTY

Iets te vieren? Denk dan eens aan het Chiltern Firehouse in de wijk Marylebone, Londens meest fancy-chique buurt. Het hotel met restaurant valt niet in een kiekje te vatten; zien is geloven. Stijlvolle klassieke chique zonder dat het truttig wordt en een nieuwe soort van ouderwetse schoonheid, gedaan door de man die ook verantwoordelijk is voor The Mercer in New York, een uitstekende referentie. Voor een slaapkamer in de voormalige brandweerkazerne mag je, zoals te verwachten valt, flink in de buidel tasten vandaar dat een (voor)avondje in de bar wellicht een goed alternatief is. De bar staat bekend als dè hang-out voor hip & famous Londen. Wie kan ontkennen dat op een stoel zitten die opgewarmd werd door de billen van Lily Allen, Kate Moss, Simon Cowell, Linsday Lohan, David Beckham, Bill Clinton, Bradley Cooper, Tony Blair of Orlando Bloom, aantrekkelijk klinkt. Chiltern Firehouse

Hoxton Holborn

Iets minder te besteden? Dan is de tweede Hoxton locatie (de eerste zit in de wijk Shoreditch) wellicht een goede optie. Het centraal gesitueerde hotel zorgde voor een easy-cool en all day long statement dat weinig ander hotels ze nadoen. Dat zit 'm in de prijs, de relaxedheid van het alles, de grote achterban waar de keten zuinig op is (het Hoxton organiseert op regelmatige basis feestjes onder de noemer Hoxtown, steevast druk bezocht door die warme achterban) en de toplocatie. Al helpen restaurants Hubbard & Bell, het lobbyrestaurant dat zonder overbodige opschmuck goede Engelse kost op tafel zet, en The Chickenshop, een kiprestaurant in de kelder, ook mee. Slapen doe je in kamers die van klein (showbox) via 'normaal' (snuf) en iets luxer (cosy) tot de grootste van het stel (roomy) varrieren. Hoxton Holborn.

Ook naar Londen? Team Harper's Bazaar vloog van Amsterdam Schiphol naar hartje Londen met easyJet, geboekt via TIX.nl voor nog geen 20 euro enkele reis. Kortom: waar wacht je nog op?