Vakantiestress is nergens meer voor nodige met deze vijf apps, die je helpen met alles rondom je reis, van inpakken tot feesten.

1) UrbanologieDeze app is als een lidmaatschap van een exclusief, internationaal gezelschap. Je blijft op de hoogte van de laatste pop-ups en evenementen, krijgt tips over openingen van nieuwe restaurants, bars, clubs en hotels. Ook helpt Urbanologie je op weg met welk gerecht je moet bestellen in een fancy restaurant, of wat de beste tafel is om aan te zitten. Met gidsen vol tips van insiders voor acht plekken, waaronder New York en Miami, is het de sleutel tot een luxueuze, exclusieve ervaring.  

>> Het supercomplete New York-adressenboek

2) TripItTripIt is als een persoonlijke assistent die zich ontfermt over alle praktische zaken omtrent een reis. Hij verzamelt alle details op één plek. Je hoeft alleen maar je bevestigingen van vlucht, hotel etc. door te sturen en TripIt maakt er een overzichtelijk schema van. Dat schema kan je vervolgens altijd inzien, ook offline. Van je vluchtnummer tot de route naar je hotel, TripIt zorgt ervoor dat je vakantie logistiek zo soepel als mogelijk verloopt.

3) PackPointTe lui om zelf een paklijst samen te stellen? Of bang dat je iets vergeet dat essentieel is op je bestemming? This app got you covered. Selecteer je bestemming, je reisdata, je reisdoel (zaken of vakantie) en je activiteiten aldaar, en PackPoint genereert een paklijst die rekening houdt met al deze factoren. Vervolgens kan je die naar eigen inzicht aanpassen, bijvoorbeeld je e-reader eraan toevoegen of het aantal T-shirts verhogen of verlagen. Wie echt 2.0 wil reizen, kan PackPoint synchroniseren met TripIt, zodat je paklijst wordt opgenomen bij de rest van je reisdossier.

4) Indie GuidesVoor wie moe is van alle reisgidsen die dezelfde, voorspelbare aanbevelingen doen, zijn er Indie Guides. Deze gidsen tonen een andere kant van een stad, vol onontdekte culturele, creatieve en artistieke highlights. Elke gids bestaat uit slechts vijftig aanbevelingen, geselecteerd door lokale creatievelingen. Door de app scrollen leest daardoor net als een lijstje van een vriend die er al jaren woont. De kaart met tips is ook offline beschikbaar te maken, en je kunt filteren op openingstijden. Momenteel bestaat het aanbod uit tien steden, waaronder Parijs, Tokyo, Lissabon en Istanbul. Montreal en San Francisco staan op de planning.

>> Vijf niet te missen adressen in Parijs

5) App in the AirEen aanrader voor alle mensen die weleens in een vliegtuig zitten, hoe vaak of weinig dat ook is. Deze vluchtchecker en luchthavengids ineen begeleidt je bij je reis vanaf het moment dat je op het vliegveld incheckt, met real time updates over je vlucht en boardingtijd, vliegveldtips, wisselkoersen, weerberichten en kaarten van duizenden vliegvelden wereldwijd. In de sectie met tips lees je over de beste restaurants op de luchthaven, de plek waar je je telefoon kunt opladen en waar er gratis wifi is. De updates over je vlucht werken ook offline, per ouderwetse sms. Zelfs compatibel met je smartwatch, mocht je die hebben.  

>> Over vliegtuigen gesproken: zo krijg je die gratis upgrade naar businessclass