Waarom Italië het paradijs op aarde is

Goed, wanneer mogen we?

Zoek niet langer, Italië is jouw volgende vakantiebestemming. Waarom? Omdat 1) het er heerlijk warm is 2) ze de beste keuken hebben en 3) het er een waar paradijs is. Of je nu aan de Italiaanse kust of in de stad verblijft, Italië heeft de meest idyllische vergezichten die niet zouden misstaan op een ansichtkaart. Dat weet ook onze eigen Cécile Narinx. Nog niet overtuigd? Bekijk dan onderstaande bestemmingen maar eens. Arrivederci, ci vediamo in Italia!

Advertisement - Continue Reading Below

Via Krupp, Capri

Eigenlijk zijn de pittoreske plekken op het eiland Capri genoeg om deze hele lijst mee te vullen, maar goed, we kiezen er één: Via Krupp. Een slingerende weg die door de rotswanden naar het strand loopt en vanaf waar je een rits hele Instagramwaardige foto's kunt maken. Vergeet ook niet even langs te gaan bij de tuin van Keizer Augustus, doet het ook goed op je Instawall.

Advertisement - Continue Reading Below

Calfosch, Zuid Tirol

Sneeuw hebben ze er ook nog eens, in het mooie Italië. In dit idyllische dorpje Calfosch bijvoorbeeld, zeer geliefd onder skiërs vanwege de makkelijke toegang tot de pistes op de Dolomieten. Daarnaast biedt ook nog eens een prachtig uitzicht over de sneeuwtoppen. Voor op je skivakantie bucketlist!

Advertisement - Continue Reading Below

Het Como meer, Lombardije

Voorheen was het Como meer nog een populaire vakantiebestemming voor de rijke aristocraten in de Romeinse tijd. Nu kun jij er ook heen met je badlaken en in je strandjurk, om te flaneren over de boulevard bijvoorbeeld of om met een bootje een lange tocht te maken over het meer.

Advertisement - Continue Reading Below

Castelluccio, Umbrië

Misschien niet helemaal op de route, want midden in het Monti Sibillini National Park, maar toch zeker een bezoekje waard: deze heuveltop met glooiende vallei. Wie in de vroege zomer gaat, ziet de bloemen in bloei staan.

Advertisement - Continue Reading Below

Positano, Amalfi kust

Positano werd door velen al beschreven als een droombestemming en wij moeten toegeven: eens. De gekleurde huisjes, opgestapeld tegen de rotswand lijken wel een schilderij, zo mooi. Nog een pluspunt: in één van deze huisjes heb jij een perfect uitzicht op de in zee zakkende zon.

Advertisement - Continue Reading Below

Piazza Duomo, Syracuse

Sicilië staat bekend om haar Griekse ruïnes, en laat Piazza Duomo in Syracuse nu net een plek zijn waar zo'n Griekse tempel stond. Overigens niet meer te zien tegenwoordig, want de Italianen bouwde op de overblijfselen deze gigantische kathedraal. Maar goed, ook fraai, nietwaar?

Advertisement - Continue Reading Below

Polignano a Mare, Apulia

Hoewel de Amalfi kust een stuk vaker bezocht wordt dan Polignano a Mare, is dit dorpje (wellicht juist!) toch zeker een bezoek waard. Alleen al vanwege een unieke restaurantervaring in Grotta Palazzese: hier kun je romantisch dineren met kaarslicht in een uitgehouwen rots.

Advertisement - Continue Reading Below

Siena, Toscane

Wie door Toscane trekt, mag de stad Siena zeker niet missen. En dan vooral niet de zwart-witte marmeren kathedraal in het centrum van de stad. Bezoek je Siena tijdens de zomermaanden? Dan kun je wellicht ook een keer de Palio paardenrace meepakken op het hoofdplein. Deze race is al traditie sinds de 17e eeuw en vindt plaats op Piazza del Campo.

Advertisement - Continue Reading Below

Ponte Sant'Angelo en de St. Pieter , Rome

Tja, Rome mocht natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Voor de mooiste zonsondergang moet je op de Ponte Umberto I zijn. Zie je in één klap de Ponte Sant'Angelo en de St. Pieter.

Advertisement - Continue Reading Below

De Dolomieten, Zuid-Tirol

Meer een avontuurlijk type? Trek dan naar de Dolomieten in het noord-oosten van Italië, om de prachtige bergen te beklimmen of om er juist vanaf te glijden op de ski's.