Eerder tipten we een aantal easy peasy ijskoude recepten. We doen er vandaag een schepje bovenop.
1. Villa Massa Limoncello popsicles
Deze dingen komen van pas:
125 ml Villa Massa Limoncello
250 ml water
125 gram suiker
1 citroen
IJsjesvorm (voor 6 ijsjes)
Wat je doet:
> Smelt suiker in het water in een pan (niet laten koken).
> Rasp de schil van de citroen.
> Voeg de citroenschil, vers citroensap van de citroen (geen pitten) en Villa Massa Limoncello toe.
> Vul de vormpjes met het ijsmengsel en plaats minimaal 6 uur in de vriezer.
> En klaar is ijs.
2. Fresh Shirley Temple
Deze dingen komen van pas (voor vier personen):
160ml Ginger Ale
100ml Granaatappelsap
6tl Suiker (omdat het kan...)
4 partjes Limoen
Wat je doet:
> Gebruik een cocktailmaatje en schenk 25 ml verse granaatappelsap in een longdrinkglas.
> Voeg 1,5 tl suiker toe.
> Gebruik een barlepel en roer de suiker goed door het sap.
> Voeg ijsblokjes toe.
> Aftoppen met ginger ale. Voeg 40 ml ginger ale toe – tot de rand van het glas.
> Knijp een partje limoen uit boven je glas en laat het, eenmaal goed uitgeknepen, in je mix vallen.
> Proost!
3) OMG&T (Oh My Gin & Tonic)
Want zo'n frisse jongen heb je nog nooit gedronken.
Deze dingen komen van pas:
Snijplank
IJs
Jampot
Barmaatje
Mes
Deze dingen ook (voor vier personen):
35ml. Gin (bij voorkeur Tanqueray London Dry Gin)
1 hand rode (tros)besjes105ml. Tonic
In vier stappen heb je het gewenste resultaat (als het goed is):
> Ice it: vul je jampot met ijs
> Shake it: schenk de Tanqueray erover en top af met tonic
> Serve it: garneer met rode (tros)besjes
> Drink it. Met een rietje als je wilt.