De ideale werkdag? Die bestaat uit een niet al te vroege start, zo min mogelijk stress, zoveel mogelijk pauze, een riante hoeveelheid complimenten met hier en daar wat projecten die zich soepeltjes laten afronden. Plus een juiste hoeveelheid thee en koffie - van goede kwaliteit, dat spreekt -, klein lunchmomentje in de zon en resultaten waar je vroeger een krul en een sticker voor had gekregen.

Dat zou je denken tenminste. Als we de Huffington Post echter mogen geloven, functioneren we het beste op de vroege ochtend, na een fikse work-out en, dat gelukkig wel, regelmatig pauze.

Het medium deed onderzoek naar de ideale werkdag en stelde een infographic op om duidelijk te maken hoe die er precies uitziet, zo'n ideale dag boordevol productiviteit. 

Wat blijkt? Onderzoek toont aan dat na 52 minuten van hard werken een pauze van 17 minuten vereist is voor optimale productiviteit. Ook bepaald niet vervelend en tot gevolg hebbende dat je meer werk verzet: naar buiten gaan tijdens één (van de vele) pauzes, of - en let op, nu wordt het écht leuk - het kijken van kattenvideo's of andere (toch blijkbaar niet zo'n nutteloze) filmpjes.

Goed, het zal je misschien niet lukken het hele schema in je dagelijkse routine te passen (iets zegt ons dat onze baas niet bijster blij zal zijn met al die pauzes), maar ieder beetje helpt. Zo zien wij dat happy hour best wel zitten en ook het noteren van je successen van de dag kost weinig tijd, maar zorgt voor aanzienlijk resultaat.