Make-up, dat doet nogal niet wat met je. Dat weet make-up artist Amanda Rijff als geen ander, en daarom ontleedt ze maandelijks op harpersbazaar.nl de nieuwste trends en de beste make-uplooks en geeft ze je de meest bruikbare tips. Deze keer: hoe hou je - eenmaal terug in Nederland - nou een beetje die zomerse gloed vast?

'Je hebt er hard voor gewerkt: die zomerse teint. Maar eenmaal thuis, overvallen je de verplichtingen, de schema's, de to do listen. Iederéén wil dat vrije gevoel graag vasthouden, inclusief de zonnige teint die je aan die lome zomer avonden op een idyllisch strand over hebt gehouden. Hoe?

Met een hydratend "thirstymud" masker van Glamglow op je gezicht (je komt immers net uit het vliegtuig, dus weliswaar een gebruinde, maar tevens ook kurkdroge huid) schuif je achter je laptop om achterstallig mailonderhoud te doen, met een mix aan muziek die je meteen in betere sferen brengt (of houdt).

E-mail weggewerkt? Dan is het tijd voor jezelf, in een bad met een flinke scheut ontspannende Oil Bath for the senses van bijvoorbeeld Susanne Kaufmann of de Moroccan Rose Otto van Ren en verwen je huid met een tan prolonging after sun van Lancaster ( ja heus, zelfs een donkere huid is hierbij gebaat), waarmee je je goudbruine tintje tot wel een maand langer kan behouden. Dergelijke producten bevatten een Tan Activating Complex die de melanine aanmaak stimuleren en verspreiding in de huid een boost geeft, zelfs zonder zon. Wel trouw blijven smeren. Ook fijn is de Sunleya age mimimising after sun care van Sisley voor het gezicht, voor een strakker velletje.

Het hydraterende masker kan er inmiddels af om plaats te maken voor een fijne BB-crème waarvan de Time Frame future resist foundation van Delilah SPF 20 en de Laura Mercier tinted moisturizer SPF 20 favoriet zijn. (smeren, smeren, smeren). Voor een intensieve huid serum met een kleurtje ineen en een hoge SPF (40, namelijk) ben je bij Bobbi Brown aan het juiste adres. Skincare with color, just as we like it.

De kers op je zomerse flawless snoet is de matte radiance baked powder van Laura Mercier voor je gezicht (ook mooi over je decolleté) en een 'shimmering' lichaamsolie zoals de liquid summer bronze SPF15 van Giorgio Armani, voor dat zonnige effect. Een beetje cheaten mag best, toch? En nu lekker nazomeren.'