Overweeg je fillers voor vollere lippen, minder opvallende donkere kringen of een prominentere kin of kaaklijn? Dat is natuurlijk een grote beslissing en we snappen dat je niet over één nacht ijs wilt gaan. Daarom heeft Harper's Bazaar de belangrijkste informatie over de populairste fillerbehandelingen voor je verzameld. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor je kiest voor lipfillers, traangootfillers, kinfillers of kaaklijnfillers.

Note: dit artikel is puur informatief, als redactie van Harper's Bazaar hebben we absoluut niet het streven om het aangaan van een fillers te stimuleren.

Fillers voor je gezicht

Als je fillers neemt voor je gezicht, betekent dat eigenlijk dat je een 'vulmiddel' laat inbrengen. Dit doen mensen om verschillende redenen. Sommige zijn bijvoorbeeld ontevreden over de natuurlijke vorm van hun lippen of de contouren van hun kaaklijn. Artsen kun in zulke gevallen met een filler subtiele vormveranderingen teweegbrengen.

Anderen kiezen voor fillers, omdat ze zich ergeren aan een vermoeide of verouderde blik. Dit komt doordat je met de jaren volume verliest in je gezicht. Dit leidt onder andere tot ingevallen slapen, wallen en een verstreken kaaklijn. Met fillers kun je de gevolgen van dit volumeverlies weer tegengaan.

Lees ook: waarom fillers steeds meer uit de taboesfeer verdwijnen >

Hyaluronzuurfillers

De meest gebruikte filler is hyaluronzuur. Deze stof komt van nature voor in je huid en geeft je gezicht volume. Hyaluronzuurfillers hebben een drievoudige werking. Kunstmatig hyaluronzuur vult niet alleen, het trekt ook nog eens extra vocht uit de omgeving aan. Dit versterkt de werking en zorgt voor meer volume. Daarnaast stimuleert hyaluronzuur ook nog eens de vorming van lichaamseigen collageen, wat de elasticiteit van de huid verbetert. Hier lees je meer over hyaluronzuurfillers en de voor- en nadelen.

Hoe lang blijven fillers zitten?

Lipfillers blijven vaak zo'n zes maanden zitten. Fillers onder je ogen kunnen tot een jaar blijven zitten. Hoe lang een filler blijft zitten hangt onder andere af van je lichaamsgewicht. Over het algemeen verdwijnen fillers namelijk sneller bij dunne vrouwen. Wil je weten welke fillers het langst blijven zitten? Boek dan een consult bij een cosmetisch arts en laat je goed informeren.

Ontdek nu: zó pak je vermoeide ogen aan >

Lipfillers

Het was een tijd een gigantisch trend: voller dan vollere lippen. Met Kylie Jenner als aanstichter natuurlijk.

De behandeling duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Daarna kun je verder met je dag. Je lippen kunnen na behandelen wel wat opzwellen (en daarmee bedoelen we: een stuk heftiger dan het gewenste resultaat). Ook heb je kans op blauwe plekken, maar die zijn vaak na drie dagen verdwenen.

Vind je het resultaat niet mooi? Dan kun je ook besluiten om de fillers ongedaan te maken. Een soort ctrl-Z voor je lichaam. De behandelaar kan een speciaal enzym in je lippen spuiten, waardoor het hyaluronzuur binnen vijf minuten oplost.

Wat is de prijs van lipfillers? De kosten zijn onder meer afhankelijk van het merk dat gebruikt wordt, en de hoeveelheid die je laat injecteren. Reken in ieder geval op een bedrag tussen de 300 en 600 euro. En kies altijd een gerenommeerde kliniek. Dat is héél belangrijk.

Meer weten over lipfillers? Lees hier dan ons interview met een cosmetisch arts die de belangrijkste zaken over lipfillers op een rij zet.

Kinfillers

Mensen met een kleine kin overwegen wel eens om hun kin groter te laten maken, zodat-ie beter bij hun gezicht past. Daar is niet per se een operatie voor nodig, want het kan ook met een filler. Een kin filler zorgt ervoor dat je gezichtscontouren verscherpt worden.

Kinfillers kunnen bestaan uit hyaluronzuur, maar je kunt ook kiezen voor een Radiesse filler. Een Radiesse filler bevat hyaluronzuur, maar daarnaast ook nóg een middel dat de aanmaak van collageen in de huid stimuleert. De filler bestaat als het ware uit een soort 'gel'. Ook dit breekt je lichaam na een tijdje af, maar het blijft wel langer zitten dan een doorsnee hyaluronzuur filler.

Meer weten over kinfillers? Lees hier dan ons interview met een cosmetisch arts die de belangrijkste zaken over kinfillers op een rij zet. Ook benieuwd naar een kincorrectie? Lees dan hier ons interview met een plastisch chirurg die de belangrijkste informatie over kincorrecties deelt.

Kaaklijnfillers

Ouder worden heeft een heleboel voordelen, maar een nadeel is dat je in je gezicht volume verliest. Gevolg: de huid gaat hangen en de kaaklijn verstrijkt. Met fillers kan de kaaklijn weer aangescherpt worden. Wil je meer weten over kaaklijnfillers? Niet getreurd, want Harper's Bazaar heeft samen een cosmetische arts de belangrijkste facts over kaaklijnfillers op een rij gezet.

Traangootfiller

Donkere kringen hebben we allemaal weleens na een nacht slecht slapen of een stressvolle periode. Maar bij sommige mensen is het genetisch bepaald dat ze meer last hebben van donkere kringen. Zo kan het zijn dat je diepe traangoten hebt (de kuiltjes onder je ogen) of dat de huid onder je ogen heel dun is. Vervelend, want dit geeft vaak een vermoeide uitstraling, terwijl je misschien helemaal niet moe bent.

In zulke gevallen kun je fillers onder je ogen, oftewel traangootfillers, overwegen. De traangootbehandeling bestaat uit een filler van hyaluronzuur. Zoals gezegd is dit een lichaamseigenstof die je lichaam ook weer afbreekt. Het blijft ongeveer een jaar zitten.

Goed om te weten: de behandeling vult alleen het kuiltje onder je ogen op. Aan de kleur onder je ogen valt vaak niets te doen. Vraag daarom aan de behandelend arts of deze behandeling zinnig is voor jou.

Meer weten over traangootfillers? Lees hier dan ons interview met een cosmetisch arts die de belangrijkste zaken over traangootfillers op een rij zet. Ook benieuwd naar ooglidcorrecties? Lees dan ook meteen ons interview met een oogartsover ooglidcorrecties.

Et voilà, dat was dan de Harper’s Bazaar filler spoedcursus. Laat het even inzinken en neem vooral de tijd voor een weloverwogen keuze. Want of je nou kiest voor fillers of toch niet, elke keuze is goed zolang JIJ je er prettig bij voelt.