Dit wist je nog niet over prinses Diana

17 sappige feitjes over Lady Di.

Een tragisch ongeluk maakte vroegtijdig een einde aan het leven van onze favoriete prinses (Haar humor! Haar stijl! Haar klasse!), waardoor we eigenlijk nooit de kans hebben gekregen haar echt goed te leren kennen. Omdat deze vrouw keer op keer een grote inspiratiebron blijkt, zetten wij 17 feiten over de prinses op een rijtje die je ongetwijfeld van je stoel blazen. Tip: ze doen het ongetwijfeld ook goed op feesten en partijen. Doe er je voordeel mee.

van: Veranda

Advertisement - Continue Reading Below

Ze kreeg tot haar negende thuis les

Toentertijd was het doodnormaal voor kinderen van vooraanstaande families om thuis les te krijgen van een mentor. Maar toen haar ouders besloten te scheiden, veranderde dat en volgde ze voortaan lessen op Riddlesworth Hall in Norfolk, waar de familie woonde. Op haar twaalfde werd ze naar het zeer exclusieve West Heath School gestuurd.

Advertisement - Continue Reading Below

Maar ze was geen voorbeeldige student

Nadat ze zakte voor twee examens verliet ze West Heath School op 16-jarige leeftijd. Haar vader meldde haar aan voor een Zweedse school, maar Diana hield voet bij stuk en keerde huiswaarts.

Advertisement - Continue Reading Below

Ze was lerares op een kleuterschool

Eenmaal terug thuis werkte Diana als schoonmaakster en oppas, en vond ze uiteindelijk een baan als part-time lerares op een kleuterschool.

Advertisement - Continue Reading Below

Ze wilde eigenlijk ballerina worden

Als kind droomde ze ervan ooit als ballerina op de planken te staan, maar helaas werd ze te lang, waardoor ze haar droom niet waar kon maken. Haar liefde voor dans zorgde ervoor dat ze een grote supporter werd van het English National Ballet, iets wat ze volhield tot haar dood. Hier begroet ze de ballerina's in de Royal Albert Hall na hun vertolking van het Zwanenmeer.

Advertisement - Continue Reading Below

Haar oma, Ruth Fermony, was hofdame van koningin Elizabeth

Fermoy diende de koninklijke familie meer dan 40 jaar en was een goede vriendin van koningin Elizabeth, beter bekend als Queen Mother. Velen geloven dat de twee samen het huwelijk van haar kleindochter en prins Charles hebben bekokstoofd. Echter werd dit door beiden ontkend en er gaat zelfs het gerucht dat Diana en Ruth niet met elkaar spraken de laatste jaren voor haar dood, in 1993.

Advertisement - Continue Reading Below

Haar zus datete eerst met prins Charles

Toen Diana's zus, Sarah Spencer, datete met prins Charles, ontmoette Diana de prins op een familiefeest. Ze was toen pas 16 jaar oud.

Advertisement - Continue Reading Below

Ze verloofde zich op 19-jarige leeftijd en trouwde op haar 20e

De prins, die maar liefst 12 jaar ouder was dan Diana, voelde de druk van zijn familie om een bruid te vinden.

Advertisement - Continue Reading Below

Ze koos haar verlovingsring uit een catalogus

Hoewel het gebruikelijk is dat verlovingsringen van de koninklijke familie op verzoek speciaal met de hand gemaakt worden, koos Diana de hare uit een catalogus van Garrard. De ring bevatte maar liefst 14 diamanten, geplaatst rondom een 12 karaats saffier op een witgouden ring. De ring is inmiddels in het bezit van Kate Middleton.

Advertisement - Continue Reading Below

Haar zware, 7,5 meter lange sluier is de langste in de koninklijke geschiedenis

De jurk was bezaaid met pailletten, borduurwerk en 10.000 parels. Diana moest meerdere oefensessie inplannen om op de grote dag moeiteloos in haar jurk te kunnen rondlopen.

Advertisement - Continue Reading Below

Ze besloot de traditie te doorbreken en tijdens haar huwelijk niet te zeggen dat ze Charles zou gehoorzamen

Drie decennia later volgden Kate en William haar voorbeeld.