Een reuzegezond recept uit Gwyneth Paltrows nieuwe kookboek

En, goed nieuws: volgens het nieuwe boek van Gwyneth is het all hartstikke easy.

Dit noedelsrecept is glutenvrij, zit tjokvol groenten en is kindvriendelijk ('My kids inhale this,' aldus Paltrow). De voorbereiding kost wat tijd, maar als je eenmaal aan het koken bent geslagen, gaat het rap. Zorg dat je klaarstaat met alle ingrediënten, willen we maar zeggen. En schroom niet wat kip, garnalen of rundvlees toe te voegen voor wat extra proteïnen. Mocht je niet in het bezit zijn van een wok of grote pan met antiaanbaklaag, pak dan twee kleinere pannetjes, 'these noodles don't like to be crowded.' Geroerbakte noedels zijn geen exacte wetenschap, en dus: vertrouw vooral op je instinct en gooi er een scheut olie bij als de boel er droog uitziet of begint te plakken. Klaar voor de start?

Advertisement - Continue Reading Below

Singapore rijstnoedels

Ingrediënten:

3½ ons dunne rijstnoedels

4 eetlepels arachideolie

2 eetlepels sesamolie

1 middelgrote gele ui, in dunne plakjes

½ kop fijngehakte broccoli

½ kop gesneden groene bonen (partjes van ½-inch)

½ kopje verse of bevroren erwten

7 ons stevige tofu, in stukken van ½-inch gesneden

1 theelepel Madras kerriepoeder (mag ook meer, net wat je lekker vindt)

1 groot ei

¼ kop tamari

2 lente-uitjes, in dunne plakjes

¼ kop fijngehakte verse koriander

Zout, mocht je dat nodig vinden

Wat je doet:

Week de rijstnoedels in heet water voor tien minuten - mocht er op de verpakking iets anders staan, volg dan de verpakking.

Ondertussen: verhit een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel van de arachide- en sesamolie toe Als de oliën goed heet zijn, maar niet smoking, voeg dan de ui toe en laat de boel een minuutje z'n gang gaan. Verlaag het vuur ietsjes en bak de boel gedurende vier minuten. Doe de ui in een kom.

Doe daarop de broccoli, groene boenen, erwten, tofu en opnieuw een eetlepel arachideolie in de pan. Bak op hoog vuur tot de groenten beetgaar zijn en de tofu bruin begint te worden (zal rond de twee minuten zijn). Doe de groenten en tofu in de kom.

Voeg een eetlepel arachideolie samen met de laatste eetlepel sesamolie, de geweekte en uitgelekte noedels, kerriepoeder, twee eetlepels water in de pan en hussel alles door elkaar. Maak een opening in het midden van de noedels, giet daar de laatste eetlepel arachideolie in, en breek het ei. Goed roeren met bij voorkeur een houten lepel, scramble het ei. Klaar? Mixen met de noedels!

Tot slot: voeg de tamari, lente-uitjes en verse koriander toe, en roer alles goed door elkaar. Voeg wat zout toe indien nodig, en serve.