Skip to Content

We ontvangen mogelijk commissie via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar wij als redactie achter staan

Bazaars Travel Guide: de beste stranden voor komende zomer

Hier had je eigenlijk vandaag al willen liggen.

By Harpers Bazaar
Body of water, Coastal and oceanic landforms, Shore, Coast, Sand, Water, Ocean, Landscape, Beach, Tourism, pinterest

Ah, zon, zee en de witste stranden. Willen. We. Nu. Heen. Nú! Welk vliegticket we daar precies voor moeten boeken? Zolang het een van de volgende bestemmingen is, vinden wij alles prima. Hier volgen de vijftien beeldschoonste zandstranden waar we eigenlijk vandaag al op hadden willen liggen. Komen ze.

1

Saint Lucia

Body of water, Coastal and oceanic landforms, Shore, Sand, Coast, Water, Ocean, Beach, Caribbean, Tourism,

Hotel: Sugar Beach

Tussen de Piton bergen - zo mooi dat ze op de Werelderfgoedlijst staan - ligt Sugar Beach met zijn 93 kamers, cottages, bungalows en villa's. Allemaal hebben ze uitzicht over het glinsterende water van de Cariben. Het landgoed, wat voorheen bekend stond als de Jalousie Plantage, kreeg na een grondige metamorfose zijn luxueuze uitstraling. De Luxury Beachfront Bungalows liggen, zoals de naam al verraad, een paar meter van de branding. Zo ook de strandbedden waar obers geregeld langskomen met een verkoelend drankje of een naar citroengras geurende handdoek. 

2

Mauritius

Plant, Arecales, Woody plant, Tropics, Resort, Water feature, Garden, Palm tree, Landscaping, Attalea speciosa,

Hotel: Shangri-La's Le Touessrok Resort & Spa

Na zes maanden renovatie is het Shangri-La aan het witte strand van Trou d'Eau Douce bay heropend. De nieuwe look bevat frisse kamers en suites met uitzicht en toegang naar de zee. Er zijn drie exclusieve strandvilla's met grote raampartijen die het binnen-buiten gevoel extra versterken en de bezoekers een uitzicht verschaft op de zee en het privé-zwembad. Lekker eten kan bij de Japanner, genaamd Kushi, of bij Ilot Mangénie, wat toevallig ook een bijpassende beachclub heeft. 

3

Mexico

Blue, Mode of transport, Daytime, Transport, Horizon, Ocean, Aqua, Azure, Watercraft, Turquoise,

Hotel: Sanará Tulum

Bij het Sanará hotel draait het allemaal om wellness, met onder andere een yogastudie met uitzicht op het kraakheldere water. Na een rustgevende ochtendsessie en een lekker sapje, ga je naar het strand om te liggen op de zachte hemelbedden met jouw naam erop. Als lunch neem je ceviche, avocadosalades en andere glutenvrije Mexicaanse lekkernijen die aan je bed op een dienblad worden geserveerd. Tot zonsondergang verroer je geen vin - af en toe een keer dompelen in het water daargelaten - en kijkt daarna hoe de zon in de zee zakt. Yes, please. 

Advertentie - Lees hieronder verder
4

Seychellen

Wood, Room, Bed, Interior design, Hardwood, Floor, Flooring, Textile, Furniture, Bedding,

Hotel: Six Senses Zil Payson

Het moderne Six Senses blendt met zijn omgeving door zijn natuurlijke materialen. Dertig villa's en zeventien residenties met zes verschillende bar- en eetgelegenheden zijn onderdeel van het hotel. Het hoogtepunt is natuurlijk de spa van maar liefst 1765 vierkante meter aan de iconische kustlijn.

5

Saint Vincent en de Grenadines

Body of water, Coastal and oceanic landforms, Blue, Sand, Shore, Ocean, Beach, Aqua, Summer, Tourism,

Hotel: Pink Sands Club

Nieuwkomer Pink Sands Club staat bekend als een resort dat gasten naar nieuwe hoogtepunten op rustgebied brengt met zijn dromerige omgeving. De zesentwintig suites en zes villas zijn ontworpen met marmer en donkere houtsoorten. Technologisch hoogstandje: de spiegel aan het voetstuk kan een televisie laten verschijnen en aan de kant worden geschoven voor een uitzicht op de lagune. Een breed aanbod aan jachten, speedboten en catamarans staan allemaal tot je beschikking.  

6

Sint-Bartholomeus

Property, Real estate, Outdoor furniture, Resort, Shade, Pergola, Outdoor table, Gazebo, Roof, Umbrella,

Hotel: Cheval Blanc St-Barth Isle de France

Cheval Blanc St-Barth Isle de France heeft al veel trouwe (mode)fans mogen verwelkomen sinds zijn recente makeover door luxe conglomeraat LVMH. Het bedrijf voegde dit juweeltje toe aan zijn reisportfolio en behield zijn natuurlijk en rustige schoonheid door zo weinig mogelijk aan te passen. Slechts een extra snufje luxe is toegevoegd - denk lichtroze fluffy badlakens, Franse linnen en adembenemende badkamers - samen met een heuse Guerlain spa.

Advertentie - Lees hieronder verder
7

Thailand

Sky, Tree, Pond, Arecales, Reflection, Garden, Water feature, Lake, Wetland, Palm tree,

Hotel: Anantara Mai Khao Phuket Villas

Op deze tropische verblijfplaats komen het strand en het groen van Sirinath National Park samen. Hierdoor ontstaat er veel privacy voor de verspreide eenennegentig villas met eigen zwembad die allen uitkijken op de Andamanzee. Het resort heeft uiteenlopende faciliteiten van Thaise en Mediterraanse resaurants tot een spa met yogapaviljoen. Er is zelfs een speciaal Dining by Design programma waarbij gasten hun eigen diner kunnen samenstellen. Een van de mogelijkheden is eten met je voeten in het zand en de woeste golven als achtergrondmuziek.

8

Maldiven

Body of water, Coastal and oceanic landforms, Blue, Coast, Water resources, Natural landscape, Aqua, Island, Turquoise, Ocean,

Hotel: Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru

Gesitueerd op een verafgelegen atol, is dit resort alleen per vliegtuig te bereiken. Nadat je aankomt in stijl kun je genieten van volledige rust en stilte. Strakke, boven het water zwevende villas liggen verspreid over het eiland en het nabijgelegen water. Gasten kunnen zich terugtrekken in de Spa & Ayurvedic Retreat om AntiGravity Yoga te oefenen of chakra blessings te ervaren.

9

Frans Polynesië

Body of water, Nature, Water, Liquid, Coastal and oceanic landforms, Summer, Horizon, Aqua, Net, Azure,

Hotel: St Regis Bora Bora Resort

Met uitzicht op Mount Otemanu ligt dit St Regis resort op een eigen eilandje, verwijderd van de kust van Bora Bora. Voor het ultieme paradijsgevoel moet je een villa boeken in het zand met eigen privétuin, zwembad en terras met uitzicht op zee. Een butler kan de dagelijkse activiteiten voor je inplannen, zodat je even echt je verstand op nul kan zetten. Er is namelijk genoeg te ondernemen op drie stranden, twee zwembaden en verschillende wateractiviteiten als snorkelen, zeilen, paddle-boarden en kajakken.

Advertentie - Lees hieronder verder
10

Antigua en Barbuda

Body of water, Coastal and oceanic landforms, Sky, Cloud, Shore, Coast, Tree, Landscape, Ocean, Arecales,

Hotel: Jumby Bay

Het gelijknamige, lange zandstrand van Jumby Bay is bezet met rieten hutjes - bohios genoemd - waar gasten in de schaduw kunnen loungen op zachte ligbedden. En het wordt nog utopischer: hangmatten hangen tussen de palmbomen, waar men al liggend kan genieten van een verfrissend drankje, hapje of verkoelende handdoek die het hotelpersoneel uit zichzelf komt brengen - je hoeft niet eens in je vingers te knippen! Het resort heeft onlangs een nieuwe look gegeven aan zijn Estate House, een restaurant met Brits koloniale kenmerken gecombineerd met lokale invloeden en waar personeel rondloopt in sportuniforms van Emilia Wickstead. 

11

Barbados

Room, Interior design, Wood, Floor, Wall, Furniture, Living room, Ceiling, Couch, Table,

Hotel: The Sandpiper

Verborgen op het strand van Barbados' westkust ligt het gerenoveerde Sandpiper met drie nieuwe sublieme suites, ideaal voor reizigers die wel toe zijn aan een strandwandeling. Tussen de fleurige bougainvillea, orchideebomen en kokospalmen kijken de Beach House Suites uit op het helderblauwe water. Na de lunch kun je zwemmen in een zwembad van achttien meter, omringd door de tropische tuinen, en jezelf trakteren op een cocktail bij Harold's Bar tijdens zonsondergang.

12

Turks- en Caicoseilanden

Wood, Property, Furniture, Hardwood, Couch, Real estate, Table, Outdoor furniture, Coastal and oceanic landforms, Home,

Hotel: Como Parrot Cay

De Turks- en Caicoseilanden zijn gelegen bij een van 's werelds grootste koraalriffen, wat het een droombestemming voor duikers maakt. Op het eiland van Parrot Cay is praktisch windstil, met het helderste water en de witste stranden. Als je hier geen paradijsgevoel krijgt, dan krijg je dat nergens. Voor het geval je niet zo van duiken houdt, regelt het resort een boottrip waarbij je een dagje kan snorkelen.

Advertentie - Lees hieronder verder
13

Maldiven

Body of water, Coastal and oceanic landforms, Coast, Water, Landscape, Tourism, Shore, Aerial photography, Island, Bay,

Hotel: Per Aquum Huvafen Fushi

Het kleine Maldivische eiland Per Aquum Huvafen Fushi heeft een boel redenen om je verliefd te laten worden: de immens grote spa - waar therapeuten de lastigste spierknopen los weten te krijgen, de heerlijke keuken - gespecialiseerd in visgerechten die worden bereid met lokale ingrediënten, en de koraaltuinen waar felgekleurde scholen vis tussen zwemmen. De witte strandvlakte is het hart van het eiland, vanaf waar je het perfecte uitzicht hebt op de blauwe zee en heldere lucht die iedere avond roze verkleurd.

14

Jamaica

Property, Resort, Interior design, Real estate, Ceiling, Coastal and oceanic landforms, Seaside resort, Ceiling fan, Ocean, Mechanical fan,

Hotel: Jamaica Inn

Ouderwetse glamour, koloniale charme en volledige afscherming van de wereld beschrijven Jamaica Inn. Marilyn Monroe en Arthur Miller hadden hun huwelijksreis hier en Teddy de barman - die na achtenvijftig jaar nog steeds mean martini's serveert - heeft  Noël Coward, Errol Flynn en Katharine Hepburn nog keurig op zijn netvlies staan. Het landgoed met zevenenveertig kamers is verspreid over een rustig zandstrand die aan beide kanten wordt begrensd met een koraalrif. Tussen al het natuurschoon vind je de verborgen cottages zoals de White Suite. Dit stulpje ligt op een eigen schiereilandje met een totaaloppervlakte van tweeduizend vierkante meter, privézwembad en zonnedek aan zee. De place to be voor jetsetters. 

15

Sint-Bartholomeus

Body of water, Coastal and oceanic landforms, Water resources, Water, Landscape, Coast, Island, Aqua, Resort town, Bay,

Hotel: Eden Rock

Ben je op zoek naar overdadige luxe? Dan is Eden Rock, een van de oudste hotels op het eiland, helemaal jouw ding. Het complex werd in 1950 gebouwd door Franse avonturier Rémy de Haenen en is nu in handen van Pippa Middletons schoonouders. Met een prominente positie op een rotsachtig voorgebergte, omringd door wit zandstrand en helder water is het hotel de favoriete plek van celebraties om even te genieten van hun privacy. Greta Garbo en Howard Hughes hebben zelfs een suite die naar hen is vernoemd. Het restaurant, On the Rocks, schijnt de beste te zijn in de hele Franse Cariben.

Van: Harper's BAZAAR UK
Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Cultuur & Reizen

Cultuur & Reizen

queen maxima of the netherlands visits schoenenkwartier in waalwijk

Koningsdag 2024: dit is er te doen

huwelijksalbum, foto's prins william, kate middleton, 10 jarig jubileum, archief, trouwdag, tinnen huwelijk

20 zeldzame foto's van Kate & Williams bruiloft

maserati royal charity polo trophy kate middleton prins george en prinses charlotte

Lichaamstaalexpert onthult: zo is Kate als moeder

poolside glamour

Dit zonnebed van Westwing vliegt de winkels uit

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder