We Are Labels Rotterdam Je kent 'm wellicht al uit de hoofdstad, de fijne boetiek We Are Labels. Kleine, exclusieve en betaalbare modemerken, aangevuld met een portie goeie accessoires en kado's. Vanaf nu is 'ie ook open in Rotterdam. Een welkome aanvulling in 010, al zeggen we het zelf.> Meent 119-121, wearelabels.com.

Crossing Border Festival Elk jaar vaste kost in de parlementaire hoofdstad: het literatuur- en muziekfestival Crossing Border. Geschreven, gesproken en gezongen woord - je vindt het er allemaal. Met, we noemen eens een paar namen, Britse zanger Jonathan Jeremiah, dichter Ilja Leonard Pfeijffer en de Nederlandse band Roosbeef.> t/m 17 november, crossingborderfestival.nl.

De FoodParade In de voormalige edelsmidschool Het Sieraad in Amsterdam-West, al een bezoek waard vanwege de prachtige architectuur, strijkt dit weekend De FoodParade neer. Dat betekent drie dagen lang lekker en veel eten, aangevuld met (worsten!-)workshops, muziek, markt en een heuse bingoshow.> t/m 15 november, facebook.com.

Arab Camera Festival De Arabische wereld staat dit weekend centraal In Wolff Cinerama Rotterdam op het Arab Camera Festival. Logischerwijs veel films, maar ook optredens en lezingen. Bijvoorbeeld zondag een talkshow over censuur, media en nieuwe technologie - thema's die nog immer enorm actueel zijn.> t/m 15 november, arabcamera.nl. 

Lezersfeest Boekenmaand of niet, voor een popcollege van Leo Blokhuis en een optreden van Lucky Fonz III zijn we altijd te porren. En mocht het nou nét zo zijn dat je die twee, samen met veel meer literair lekkers, voorgeschoteld krijgt op het Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Boeken suf en stoffig? Think again.14 november, uitagendarotterdam.nl.