We kunnen honderd redenen verzinnen waarom je jezelf zou moeten verwennen met een spa-dagje. Omdat het regent, omdat het grauw en donker is, omdat je werk druk is, om te ontspannen, enzovoorts. Maar voor een goede spa-dag heb je geen reden nodig, want naar mijn inziens komt een verwendag in de spa nooit te vroeg. Sterker nog, een spa-dag komt altijd te laat. Want zodra mijn teen het warme water van een thermisch bad raakt, denk ik: 'Had ik dit maar eerder gedaan!'.

Daarom alvast een handig lijstje voor de komende kerstvakantie: wij hebben de mooiste spa's van Nederland voor je verzameld. Het zouden er eigenlijk vijf worden, maar op de redactie werden we het er maar niet over eens. Ziedaar daarom zes verrukkelijke, prachtige spa's in Nederland. Zo wordt teentje dippen, pootje baden nog leuker.

Thermae 2000 in Valkenburg

Helemaal in het Zuiden van Nederland ligt Thermae 2000, in Valkenburg om precies te zijn. Met de unieke ligging bovenop de Cauberg, met prachtig uitzicht over groene boomtoppen, baad je hier letterlijk in luxe.

Water, Blue, Swimming pool, Sky, Water resources, Leisure, Hot spring, Thermal bath, Vacation, Water park, pinterest

Thermen Bussloo nabij Apeldoorn

Ook bij de Thermen Bussloo vergeet je automatisch de wereld om je heen. Ieder hoekje ademt ontspanning en je wordt vanzelf ondergedompeld in ultieme rust. Deze Thermen liggen aan een meer midden in het bos, zo mooi! De sauna's zijn groot en mooi afgewerkt. Neem ook zeker je boek mee, want vanuit de ligstoelen is het prima vertoeven.

Reflection, Nature, Water, Bank, Natural landscape, Bayou, Tree, Pond, Waterway, Lake, pinterest

Spa Zuiver in Amsterdam

Hoewel ook Spa Zuiver aan de bosrand ligt, is deze wellness niet zo mooi als Thermae 2000 of Bussloo (sorry, Spa Zuiver). Maar wil je de Amsterdamse hectiek even ontsnappen? Dan is dit absoluut een fijne uitkomst. Spa Zuiver heeft 8 verschillende sauna's en verschillende grote en kleinere baden.

Property, Swimming pool, Building, Jacuzzi, Interior design, Room, Architecture, Real estate, House, Glass, pinterest

Elysium in Bleiswijk

Een stuk boven Rotterdam ligt Elysium aan de Rottemeren. Naar eigen zeggen vind je hier de meeste sauna's - méér dan 20 - en baden van Nederland. En om je ultiem te laten ontspannen, hebben ze verschillende saunaroutes voor je uitgestippeld. Laat je lekker leiden en drijf en droom heerlijk weg.

Swimming pool, Building, Property, Lighting, Leisure centre, Architecture, Leisure, Real estate, Interior design, Home, pinterest

Fort Resort Beemster nabij Purmerend

Op slechts 20 minuten van Amsterdam vind je Fort Resort Beemster, gelegen in de prachtige Beemsterpolder. Een uniek wellness centrum, want de baden en sauna's bevinden zich achter de historische muren van het fort. Daarbij is Fort Resort Beemster ook één van de duurzaamste wellness resorts van Nederland, dus hey ho let's go.

Swimming pool, Water, Leisure, Architecture, Tree, Vacation, Recreation, Leisure centre, Building, Resort, pinterest

De Zwaluwhoeve in Hierden

Misschien wel 's lands meest bekende spa en dat is niet zonder reden. Ook de Zwaluwhoeve vind je in een bosrijke omgeving en kom je volledig tot rust. Ben jij een saunaliefhebber? Dan kun je hier je lol op. Ook de hottubs in de buitenlucht zijn een aanrader.

Lighting, Home, Property, House, Architecture, Light, Building, Real estate, Facade, Design, pinterest