No more mister nice Danny

We zijn een week verder en huh?! Herold zit er nog steeds in? En dubbel huh?! Soundos ook?

Ja, want we hebben een nieuwe speler en hij heet Danny Froger. Wekenlang liet hij iedereen geloven dat hij de meest passieve deelnemer ooit was, schuilend onder de vleugels van grote broer Kaj, maar hij is wakker geworden. En met hem een monster. Een monster met een plan.

We hadden het misschien al een beetje kunnen vermoeden toen vóór de proef een oeverloze discussie plaatsvond tussen Roeland en Shelly over het precieze tijdstip waarop heremietkreeft Fernando en zijn vriendjes zouden worden gekookt voor de krabrijst (recept van de week). Die discussie werd uiteindelijk met een ferm 'flikker ze gewoon in de pan, fijne middag nog' door Danny tot een einde gebracht. En dat waren meer woorden op één dag dan in alle afleveringen daarvoor bij elkaar. En vooral: meer daadkracht. Als de andere kandidaten, en met name zijn vermeende bondgenoten,toen een beetje hadden opgelet hadden ze kunnen weten dat het blijkbaar no more mister nice Danny was.

Maar Roeland, Soundos en Anouk dachten dat ze in hem nog steeds een trouwe bondgenoot tegen de Onbekenden hadden. Danny bleek echter ineens te bezitten over een vooruitziende blik en daarmee zag hij dat na die Onbekenden hij wel eens aan de beurt zou kunnen zijn. En dus ging hij met het stemplan tegen Carlos naar Carlos en besloot met hem en Imke alles op Anouk te zetten. Slim genoeg paste hij daarbij de beproefde Soundos-tactiek van 'een ander zijn stemmen voor je laten opmaken' toe. Dus terwijl Carlos al zijn stemmen kwijt is, zit hij zelf nog wel even goed. Welkom in het spel Danny!

Bazaar Badass Wisseltrofee

Die gaat deze week verdorie al weer naar Shelly. Met haar piepkleine gestalte bleek zij het beste in staat om al de zogenaamd 'sterke' kandidaten te verslaan bij het zo lang mogelijk hangen aan een stokje. Dus hup naar Finalisteneiland (ook wel bekend als ongediagnosticeerde-ADHD-Eiland), waar ze vervolgens ook nog eens Kaj uitkoos om tegen te battelen, ondanks hun 'bondje.' Helaas, daar hield het winnen op want de puzzel die ze moest maken bleek te moeilijk. Dat kwam misschien ook omdat ze alleen maar naar de puzzelstukken keek en daar is nog nooit een puzzel van in elkaar gevallen. Of misschien kwam het omdat het een 'puuzel' was en die zijn nou eenmaal notoir veel moeilijker dan puzzels. Ze kan het waarschijnlijk shaken dat Kaj haar in de toekomst nog gaat steunen, maar de Bazaar Badass Wisseltrofee kan ze nog een week aan haar immuniteitsketting hangen.

Prognose

Wie gaat eruit?

Iemand van wie we het echt niet verwachten natuurlijk. Dus niet Soundos en niet Herold, maar Imke. Of – God verhoede – Roeland. Of, als we dat nu denken, misschien toch weer wél Soundos of Herold.