Als je geen zin hebt om deze zomer samen met de rest van Nederland naar De Côte of Algarve af te reizen, maar liever een reis op maat maakt, dan hebben we goed nieuws. Er is een nieuw reisbureau dat speciaal voor jou samengestelde reizen aanbiedt, op basis van je DNA.

Text, Product, Font, Illustration, Book cover, pinterest

DNA Unwrapped heet deze startup, die is gevestigd in Londen. Het bestudeert eerst je genetische materiaal en stelt op basis daarvan een unieke trip voor je samen.

Het bedrijfje is opgericht door Rebecca Fielding, een voormalige mensenrechtenjurist. 'Ik vroeg me af hoe we zouden kunnen reizen op een manier die erkent dat we allemaal individuen zijn en daarmee net zo divers als de wereld om ons heen', vertelde ze aan Forbes. 'Bovendien is reizen een goede medicijn tegen vooroordelen.'

Voor 169 dollar krijg je een DNA testkit opgestuurd, je weet wel, zo'n wattenstaafje dat je langs de binnenkant van je wang moet wrijven en daarna in een buisje moet stoppen. Na 10 tot 12 weken krijg je een rapport toegestuurd die je voorouders in kaart brengt tot in tachtig verschillende landen over de wereld.

De afdeling toerisme van het bedrijf, creëert op basis daarvan een reis voor je, waarin je de landen bezoekt waar je voorouders vandaan komen, zelfs als die landen heel afgelegen of ver zijn. Het bedrijf belooft naast exclusieve ervaringen de exclusiefste hotels, privé-eilanden, villa's. Je hoeft dus niet in op een matje in een tochtig lemen hutje in de Okavangodelta te gaan pitten als je bet-bet-bet-bet-betovergrootouder daar toevallig vandaan komt.

Via Elle Decor