Erger jij je ook zo nu en dan over wat er in je Facebook-feed verschijnt? Je volgt zó veel interessante mensen en media, die waarschijnlijk zó veel interessante artikelen posten, maar het enige dat je te zien krijgt in je feed, zijn geestdodende filmpjes met daarin poesjes, baby's en dronken mensen.

Natúúrlijk heb je al eens geprobeerd om je feed te switchen naar de optie 'meest recent', maar zelfs daar heb je het idee dat je dingen mist, om de eenvoudige reden dat Facebook ze niet interessant genoeg acht voor jou.

Wat te doen? Tja... Een lastige, want Facebook is de almachtige heerser over jouw timeline en draait op alwetende algoritmen waar De Almachtige 'oude stijl' nog jaloers op zou zijn. Dat jij liever artikelen over de overspannen huizenmarkt in relatie tot het gedachtegoed van Piketty in je feed ziet verschijnen dan filmpjes met stoeiende kittens, daar heeft Facebook geen enkele boodschap aan. Als Facebook wil dat je kittens kijkt, dan kijk je kittens. Ook al ben je meer een hondenmens.

Desalniettemin verschaft Facebook je nu wel een bescheiden inkijkje in een bredere virtuele (kennis)wereld, waar je via Facebook eerder niet kwam, met de nieuwe optie 'Facebook Explore', of 'Overzicht ontdekken'. Die vind je in je menu onder 'verkennen' (of 'more'). Hier vind je artikelen (en andere content) die zijn afgestemd op jouw eigen interesses, zelfs van aanbidders waarmee je (nog) niet geconnect bent.

Neem snel een kijkje en laat ons weten of er meer of juist minder van jouw gading te vinden is!

Nose, Technology, Electronic device, Photography, Job, Ear, Eyelash, pinterest