Honderdéén, honderdtwéé, honderddrie... kun jij ook eindeloos schaapjes blijven tellen voordat je in slaap valt? Dat je geen schaapje meer kunt zien, naar het plafond ligt te staren en het alleen maar later ziet worden? Je bent lang niet de enige. Want of het nu komt door de wintertijd, de stand van de maan of door stress, iedereen heeft wel eens moeite om in slaap te vallen. Wij staken op de redactie de koppen bij elkaar en kwamen tot wel heel vernieuwende hulpmiddelen voor een goede nachtrust. Welnu: 4 handige slaaptips voor een goede nachtrust.

Blaas bellen

Kleine kans dat je een potje bellenblaas in het nachtkastje hebt staan (if so, dan weten we liever niet waarom), maar het blazen van bellen blijkt een goede stimulator voor slaap te zijn. Volgens Rachel Salas, professor in neurologie, heeft bellenblazen een hypnotiserende werking: 'Bellenblazen is als een oefening voor diep ademhalen, waardoor je lichaam en geest kalmer worden. Het is zo'n simpele activiteit, dat ook de gedachten die je weerhouden van slaap langzaam afdwalen.

Slaap in een koude kamer

Slapen in een koude kamer? Brr, daar moeten we nu nog even niet aan denken. Toch blijkt het een manier om sneller - en beter - in slaap te vallen. Bij een lagere temperatuur ontvangt je lichaam als het ware signalen om in slaap te vallen. Volgens The National Sleep Foundation is een kamertemperatuur tussen de 15 en 18 graden perfect voor een optimale nachtrust.

Haal adem via je linkerneusgat

Een goede nachtrust is inherent aan rust in je hoofd. Een specifieke truc om je hersenen rustiger te krijgen, is ademen door je linker neusgat. Door je rechterneusgat dicht te houden en zo'n 26 diep adem te halen via je linkerneus zouden je hersenen getriggerd worden om in slaap te vallen.

Zet je klok uit het zicht

Niets zo vervelend als de minuten op de klok voorbij zien gaan, terwijl je eigenlijk al lang hoort te slapen. Hop hop, weg dat ding!