De uitzending van Pauw gisteravond, waarin Gijs van Dam ontkent dat hij Jelle Brandt Corstius heeft misbruikt, is als een 'onwerkelijk' gebeuren ingeslagen bij Brandt Corstius. 'De uitzending maakte mij kwaad en verdrietig', laat Brandt Corstius weten.

Tijdens de televisieuitzending van Pauw schoof televisieproducent Gijs van Dam aan om de beschuldigingen van aanranding te ontkennen. Van Dam ontkende met klem dat er sprake was van dwang. Volgens hem is Brandt Corstius ook niet gedrogeerd. Van Dijk zegt dat de twee seks hebben gehad, maar dat er niemand is gedwongen. 'Ik denk dat hij het anders beleefd heeft. Dat hij er achteraf anders over is gaan denken. Dat kan', zei van Dijk, die vergezeld was van zijn advocaat Peter Plasman.

Brandt Corstius laat dinsdag via Twitter weten: "Kwaad, om de voor de hand liggende reden dat Gijs van Dam ontkent dat hij mij verkracht heeft. Het was onwerkelijk om een van de meest traumatische gebeurtenissen gereduceerd te zien tot een potje gezelligheid".

De journalist en programmamaker laat verder weten dat hij zijn ervaringen deelde, 'om ook andere slachtoffers aan te sporen eindelijk hun verhaal te vertellen en hopelijk aangifte te doen'.

"Om ze te steunen. De uitzending van gisteren was echter allesbehalve steunend. Niet voor mij, en niet voor al die anderen slachtoffers."

Brandt Corstius besluit zijn reactie met de mededeling dat er 'een aangifte in de maak is'. Eerder liet hij weten daar van af te zien, omdat hij dacht dat het vermeende delict verjaard zou zijn. Bovendien zouden er geen getuigen zijn.