De cover van de nieuwe LINDA.meiden is niet onopgemerkt gebleven. Vlogsters Anna Nooshin en Monica Geuze - beiden hetero - staan er zoenend op, en dat heeft veel stof doen opwaaien. Stop het hokjesdenken, is de boodschap: Geuze en Nooshin 'geven geen fuck'.

Mooie foto's, maar zonde dat LINDA wederom hetero's het podium biedt om de boodschap te verkondigen dat iedereen moet kunnen kussen wie hij of zij wil: homo's of lesbiennes zijn zelden tot nooit zoenend op de cover van een groot blad te zien.

Ook het erotische karakter van de foto's kan op stevige kritiek rekenen: de foto's lijken vooral gemaakt om tegemoet te komen aan pornografische lesbische droom van de heteroseksuele man. 'Vroeger zoende ik voor de gein met vriendinnetjes op hockeyfeesten. Dat zou nu niet snel meer gebeuren,' aldus Geuze in het begeleidende interview. 'Best jammer, want vrouwen kunnen goed zoenen. Deze shoot met jou kwam dus goed uit.' Homoseksualiteit wordt daarmee gepresenteerd als kinky experimentje, in plaats van als seksuele identiteit.

Het is kritiek die LINDA aan had kunnen zien komen: de eerdere fotoshoots met Kim Feenstra en Geraldine Kemper, Jan Versteegh en Tim Hofman en Thijs Römer kregen er om dezelfde redenen van langs.

#WILJEEROVERPRATENLINDA

De hashtag #wiljeeroverpratenlinda werd in het leven geroepen door zangeres Anne van Veen en cabaretier Yora Rienstra en is inmiddels trending. Ze roepen iedereen op om ook foto's te delen waarop ze met hun geliefden kussen, met als insteek: zo zien échte homo's eruit als ze zoenen. Geen geposeerde houdingen. Geen kittige lingerie. Gewoon liefde.

xView full post on X

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook>