Bazaar presenteert: de voedseltoppers van de maand april. Lees: in
geen enkele andere maand proeft onderstaand vijftal zo goed als in deze.
Op uw gezondheid.

1) Ataúlfo mango
Waar een mango normaalgesproken
groen-rood is, is deze jongen geel. De smaak is verrukkelijk – en dat
terwijl-ie platter en kleiner is dan die groen-rode. Ze groeien overal
ter wereld, maar in april haal je de allerbeste uit Mexico.

2) Bramen
Waarheid gebiedt ons te zeggen dat een braam
eigenlijk een zomerbes is, maar hou in de maand april de bramen uit
Mexico in de gaten – want: groot, sappig, zoet.

3) Asperges
Ze zijn er weer en da's maar goed ook, want
verdraaid gezond, die asperges (lees: bloedzuiverend, vochtafdrijvend,
ruggensteuner bij lage bloeddruk, goed voor een slanke lijn, en wat dies
meer zij). De beste haal je uit de schappen door uit te kijken naar a)
glanzende stengels, b) het piepende geluid dat asperges maken wanneer je
ze tegen elkaar wrijft, c) het snijvlak aan de onderkant – dat mag niet
ingedroogd zijn.

4) Artisjok
De bloemknop van een distel, dat is een artisjok.
Als je 'm laat groeien kun je een pracht van een paarse bloem
verwachten. Maar die kun je niet eten, en laat dat nou net wel de
bedoeling wezen. In april is-ie op z'n best. En dat valt te bezien aan
de bladeren die dik, vlezig en leerachtig zijn en dicht tegen elkaar aan
liggen. Ter bereiding: het hoeft niet ingewikkeld. Een simpele
stoombeurt volstaat.

5) Aardbeien
Naar het schijnt liggen de lekkerste aardbeien in april in de supermarkt. Rennen!

Anders nog iets
Liever een goede pasta? Hier wordt de Spaghetti al Limone van Sophia Loren verklapt. (En hier het favoriete recept van dier zoon.)

>> Zo gepiept: het perfecte ei