Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


Het tweede seizoen van Stranger Things kunnen we vanaf 27 oktober op Netfix zien, maar voor degenen die bang zijn dat ze het daarmee moeten doen: Er komt sowieso een derde seizoen van de hitserie met Winona Ryder en Millie Bobby Brown. Zo bevestigden de gebroeders Duffer, de makers, in een nieuw interview met Vulture. En ja, zelfs een vierde seizoen is heel waarschijnlijk; 'We're thinking it will be a four-season thing and then out,' aldus de broers.

Het lijkt misschien voor de hand liggend dat een succesvolle serie nieuwe seizoenen krijgt, maar niets is minder waar: het afgelopen jaar zette Netflix veel grote series stop (Sense8 bijvoorbeeld) omdat hun aanbod te groot en kostbaar werd.

Clothing, Ear, Jacket, Collar, Outerwear, Street fashion, Crew cut, Portrait photography, Caesar cut, Buzz cut, pinterest
Netflix

Face, Head, Forehead, Chin, Cheek, Nose, Human, Font, Album cover, Photography, pinterest
Lipslut.com

Het filantropische koppel George en Amal Clooney (Amal met haar inzet als mensenrechtenadvocaat, George met zijn bijdrage aan het Not On Our Watch-project in Sudan en de Clooney Foundation for Justice die opkomt voor gemarginaliseerde groepen wereldwijd) heeft na Charlottesville besloten hun strijd voor mensenrechten nu ook dichterbij huis voort te zetten. De foundation doneerde 1 miljoen dollar aan het Southern Poverty Law Center die daarmee haar werk kan voortzetten; strijden tegen haatgroepen verspreid door Amerika.

'Amal and I wanted to add our voice—and financial assistance—to the ongoing fight for equality,' aldus de Clooneys in een statement. 'There are no two sides to bigotry and hate. We are proud to support the Southern Poverty Law Center in its efforts to prevent violent extremism in the United States. What happened in Charlottesville, and what is happening in communities across our country, demands our collective engagement to stand up to hate.'

Hear, hear!

Event, Premiere, White-collar worker, Black hair, Conversation, Fashion design, pinterest
WireImage


Mocht je je afvragen: 'wat zouden Kate en William doen': de Britse royal family geniet momenteel van een welverdiende vakantie in Schotland. En ze namen oma mee op sleeptouw. William, Kate, hun kroost en Queen Elizabeth verblijven in Balmoral, hun enorme optrek in de Schotse Highlands. En ook Prins Philip, Prins Charles en Camilla, Prins Andrew, Prins Edward en Mike en Zara Tindall haakten aan. De familie werd gespot tijdens een bezoek aan een lokale kerk. Off-duty dus, maar nog immer welgekleed; naar verluidt was Elizabeth in een van top tot teen terracotta-kleurig nummer gestoken en droeg Kate een grote hoed en chique bruine mantel.

De grote afwezigen waren overigens Prins Harry en zijn Meghan Markle bij wat zo'n mooie eerste vakantie met de schoonfamilie voor de Suits-actrice had kunnen zijn.

Event, Tradition, Festival, Monarchy, pinterest
Getty Images

Het herenhuis van 11.000 vierkante meter heeft zes slaapkamers en tien badkamers. Geen rijen voor de douche in huize Jolie dus. De zes Pitt-Joliekinderen kunnen zich verder uitleven in het zwembad met bijbehorend zwembadhuis of ronddartelen in de rozentuin – mét uitzicht op het Griffith-observatorium. Wellicht dat Jolie ook gevallen is voor de creatieve vroegere eigenaren. Lange tijd werd het landgoed bewoond door Cecil B. DeMille, één van Hollywoods meest succesvolle filmmakers van de eerste helft van de twintigste eeuw. Het huis uit 1913 werd onlangs volledig gerestaureerd.

Genoeg gezegd. Tijd voor foto's van Jolies nieuwe onderkomen. Of zal Brad Pitt ook gezellig op de rood fluwelen bank neerploffen?

Room, Property, Interior design, Building, Ceiling, Furniture, Floor, Lobby, House, Architecture, pinterest
Hilton and Hyland
Living room, Room, Property, Furniture, Interior design, Building, Home, Coffee table, House, Ceiling, pinterest
Hilton and Hyland
Room, Dining room, Property, Furniture, Interior design, Building, Home, Ceiling, Real estate, Lighting, pinterest
Hilton and Hyland
Room, Shelf, Interior design, Shelving, Furniture, Living room, Table, Interior design, Couch, Coffee table, pinterest
Hilton and Hyland
Room, Property, Furniture, Building, Dining room, Interior design, Real estate, Home, Estate, Architecture, pinterest
Hilton and Hyland
Property, Real estate, Estate, Grass, Home, Sky, House, Sport venue, Botany, Tree, pinterest
Hilton and Hyland
Swimming pool, Property, Grass, Estate, House, Building, Architecture, Backyard, Reflecting pool, Real estate, pinterest
Hilton and Hyland
Room, Interior design, Living room, Property, Floor, Furniture, Home, Couch, Table, Ceiling, pinterest
Hilton and Hyland

Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >