Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


We starten met treurig nieuws. Deadpool, de perfect komische superheldenfilm van Ryan Reynolds, is momenteel z'n tweede aan het filmen, Deadpool 2, maar die opnames kregen gisteren een hele nare wending. Eén van de stuntvrouwen verongelukte tijdens een actie op de set; ze verloor de controle over haar motor en reed met zestig kilometer per uur een glazen gebouw in, naar verluidt zonder helm. Daarvoor had ze vier keer, zonder problemen, dezelfde stunt uitgehaald.

xView full post on X

De naam van de stuntvrouw is nog niet officieel vrijgegeven, maar volgens Deadline is het slachtoffer Joi 'SJ' Harris, die voor het eerst als stuntvrouw werkte. Op haar website noemt zij zichzelf de eerste Afro-Amerikaanse in het Amerikaanse motorracen. De opnames van de film werden direct na het ongeluk stilgelegd. Het is nog niet duidelijk wanneer die weer worden hervat.


Het is je misschien nooit opgevallen. Dat kan. Toch zul je het nu nooit meer niet zien: de tepels van Jennifer Aniston in Friends, want die komen in de serie toch wel heel dikwijls voorbij.

Rachel wordt dan ook niet voor niets de 'OG (original) of the #freethenipplemovement' genoemd, en in dit interview werd er eindelijk gevraagd wat ze daar zelf van vindt. Jen An reageert briljant:

'Yeah, I don't know what to say about that! It's just one of those things, I guess. I wear a bra, I don't know what to tell ya! And I don't know why we're supposed to be ashamed of them—it's just the way my breasts are! But hey, OG, I'm not going to complain!'

Roger that, OG.


De jury heeft popster Taylor Swift gelijk gegeven in haar zedenzaak tegen radio-dj David Mueller die ze ervan betichtte haar (met zijn hand onder haar rok op haar bil) te hebben betast tijdens een fotomoment voor een meet and great in 2013. Na vier uur beraad was de jury eruit en werd Mueller schuldig bevonden.

Op Taylor Swifts verzoek kende de jury haar 1 dollar schadevergoeding toe - een bedrag dat haar advocaat, Douglas Baldridge, 'a single symbolic dollar,' noemt, 'the value of which is immeasurable to all women in this situation'. Swift hoopt dan ook dat haar winst in deze zaak andere vrouwen die soortgelijke ervaringen hebben sterkt en ze aanspoort ook juridische stappen tegen hun aanrander te ondernemen.

'Het is mijn hoop anderen te helpen van wie de stem ook gehoord moet worden,' schrijft ze in een verklaring. 'Daarom doneer ik in de nabije toekomst aan meerdere organisaties die slachtoffers van seksueel geweld bijstaan in hun verdediging.'

Hair, Face, Lip, Blond, Hairstyle, Eyebrow, Beauty, Chin, Nose, Fashion, pinterest
Getty Images

De Franse zanger Charles Aznavour krijgt op 93-jarige leeftijd nog een eigen ster op de Hollywood Walk of Fame; 24 augustus wordt-ie uitgereikt. En terecht: de chansonnier heeft in zijn leven meer dan duizend liedjes zelf geschreven, en hoe goed doet deze het nog steeds op ~ speciale gelegenheden ~? Precies. Gefeliciteerd, Aznavour.


Samen met het team dat de legacy van Prince beheert, heeft het Pantone Color Institute - wereldwijd dé autoriteit in het ontwikkelen van kleuren - aangekondigd een specifieke kleur paars te hebben gelanceerd, om de vorig jaar overleden zanger te eren.

'The color purple was synonymous with who Prince was and will always be. This is an incredible way for his legacy to live on forever,' aldus Troy Carter, Entertainment Advisor van Prince in een persbericht.

Text, Font, Symbol, Cross, Graphics, pinterest

Hoewel Prince in zijn carrière verschillende tinten paars droeg, laat Pantone weten dat de kleur die ze gekozen hebben, en die door het leven zal gaan als 'Love Symbol #2' geïnspireerd is op de kleur paars van Prince's custom-made Yamaha-piano, die klaar stond om met hem mee op tour zou gaan toen Prince plots op 57-jarige leeftijd overleed. Volgens Pantone werkt het team van Prince momenteel met verschillende partners aan producten die in Prince-paars worden uitgevoerd.

Music artist, Entertainment, Performance, Singer, Singing, Song, Music, Performing arts, Event, Musician, pinterest
Getty Images

Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >