Caitlyn Jenner - één van de weinige celebrities die openlijk team Trump was (zelfs aanwezig was bij zijn inauguratie) en tevens de beroemdste transgender die Amerika kent sinds haar transition van Bruce Jenner naar Caitlyn - heeft gereageerd op de ban die de president gisteren aankondigde te willen invoeren op transgenders in het Amerikaanse leger.

Voor wie de nieuwste hersenkronkel van Donald gemist heeft, hier een recap van wat POTUS gistermiddag op Twitter slingerde:

xView full post on X

Kortom: transgenders leiden de boel maar af en kosten geld, volgens Trump. Iets wat haast direct door diverse media werd weggehoond met koppen als 'The Military Spends More on Viagra Than It Would on Medical Care for Trans People'.

Boze Amerikanen riepen via tweets al kort na de bekendmaking van Trumps plannen Caitlyn Jenner op om in actie te komen. Haar reactie liet dan ook niet lang op zich wachten.

Maar Jenner is bij lange na niet de enige celebrity die van zich heeft laten horen sinds gistermiddag. Een greep uit het aanbod aan boze reacties op Twitter: