Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Ivanka Trump ligt opnieuw onder vuur. The Washington Post publiceerde een groot artikel dat tot in de details ingaat op de business-praktijken van haar modelijn. De meest bezwarende informatie? Dat haar beleid compleet tegen haar vaders' America First-agenda indruist, doordat het bedrijf is - en we quoten - 'relying exclusively on foreign factories in countries such as Bangladesh, Indonesia and China, where low-wage laborers have limited ability to advocate for themselves.'

De krant stelt dat Ivanka hiermee niet mee ontwikkelt met de rest van de mode-industrie, die in de afgelopen jaren grote stappen heeft ondernomen om fabrieksmedewerkers te beschermen door onafhankelijke inspecteurs in te huren die audits uitvoeren om de werkomstandigheden te checken en consumenten transparantie geven over de fabrieken waar hun kleding wordt gemaakt. Volgens the Washington Post laat Ivanka zich niet uit over haar bedrijfsbeleid inzake bijvoorbeeld kinderarbeid, en vertrouwt ze blind op haar leveranciers zonder checks uit te voeren.

Een aantal maanden geleden werd al bericht dat vrouwelijke fabrieksmedewerkers van Trump in China flink onderbetaald werden, slechts twee dagen per maand vrij waren en ook nog eens fysiek werden mishandeld.

Hair, Face, Blond, Beauty, Hairstyle, Eyebrow, Chin, Lip, Long hair, Television presenter, pinterest
Getty Images

Uiteraard stond de geruchtenmolen over Beyoncé, naar aanleiding van de foto van haar tweeling, het afgelopen weekend niet stil. Zo ging er aandacht naar de mannen(!)modeontwerper die verrast werd door het feit dat ze zíjn creatie droeg op de wereldrecords brekende foto. En gaf Beyoncés moeder Tina Knowles op Instagram tekst en uitleg over de naam Rumi:

instagramView full post on Instagram

Maar viral ging vooral de kwestie 'Beyoncés navel'. Fans stellen massaal vast dat er op de foto flink gephotoshopt moet zijn aan de buik van de superster. Hij zou te plat zijn (zo kort na de bevalling van een tweeling) en de navel zou er maar gek uitzien en op een vreemde plek zijn gepositioneerd. Een greep uit de opmerkingen:


In de categorie 'waar maar waar': Rupal Morjaria, een oogarts in het Solihull Hospital in Groot-Brittannië, deelde het verhaal over een van zijn patiënten die niet één, maar 27 lenzen kwijtraakte. In haar oog. De 67-jarige vrouw kwam voor een staar-operatie, maar toen de arts haar ogen onderzocht voordat hij ging opereren, ontdekte hij 27 lenzen die op elkaar geplakt zaten als een soort "blauwe massa". De vrouw droeg al 35 jaar maandlenzen en ging niet vaak naar een opticien. Ze dacht dat het nare gevoel in haar oog te wijten was aan ouderdom en droge ogen, maar twee weken na de ontdekking voelde ze zich al een stuk beter...


We vertelden je al eerder over de aanstaande Disney-film A Wrinkle in Time, de verfilming van het populaire fantasyboek uit de jaren zestig van regisseur Ava DuVernay, die daarmee de eerste gekleurde vrouw is die in Hollywood een film met een budget groter dan 100 miljoen dollar regisseert. Bovendien is de cast, met Reese Witherspoon, Oprah Winfrey(!), Mindy Kaling, Chris Pine en de 14-jarige Storm Reed in de hoofdrollen, de meest diverse cast ooit in een Disney-film. Afgelopen zaterdag kwam de allereerste trailer uit en dat is een visueel spektakel (van de kostuums tot de landschappen), op een angstaanjagende remix van The Eurythmics' nummer Sweet Dreams.

In een notendop: de film gaat over een tienermeisje die naar een andere planeet reist om haar vader te redden. Op 9 maart 2018 moet-ie uitkomen. Twitter kan niet wachten:

Bekijk hier de indrukwekkende trailer:


En er kwamen meer trailers uit afgelopen weekend die we je niet willen onthouden. Narcos gekeken op Netflix? Seizoen drie, uiteraard zonder Pablo Escobar, maar mét Javier Pena en Steve Murphy is op stapel. Vanaf 1 september zal 't te streamen zijn op Netflix.


Er komt een nieuwe film van dream team Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio. De laatste samenwerking tussen de beroemde regisseur (over wie het Eye Filmmusuem in Amsterdam momenteel een indrukwekkende expositie heeft) en zijn - laten we het muze noemen - was The Wolf of Wall Street. Maar ook (Oscarnominaties binnen harkende) kaskrakers als The Departed, Gangs of New York en The Aviator kwamen uit hun koker. En nu is er dus een nieuwe rolprent aanstaande. Volgens vakblad Variety gaan Scorsese en Leo het boek Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI naar het grote doek brengen. Het misdaadboek gaat over de mysterieuze moorden op leden van de Osage Indian gemeenschap in Oklahoma, een van de eerste grote moordzaken die de FBI in de jaren twintig van de vorige eeuw op zich nam. Volgend jaar lente zal-ie naar verluidt worden opgenomen.

Businessperson, White-collar worker, Suit, Glasses, pinterest
Getty Images

De makers van Stranger Things, dé hitserie van Netflix van 2016, met Winona Ryder in de hoofdrol en die de doorbraak betekende voor de nog jonge Millie Bobby Brown (Eleven in de serie), hebben de datum vrijgegeven waarop seizoen 2 van start gaat. 27 oktober 2017 is de dag die je in je agenda kunt zetten. Precies op tijd voor Halloween. Wat we kunnen verwachten? Barb is nog steeds vermist en ondanks dat Will Byers is teruggekeerd uit de Upside Down gebeuren er nog steeds heel gekke dingen. Bovendien zijn de inwoners van Hawkins nog steeds in de ban van de verschrikkelijke gebeurtenissen die een jaar eerder plaatsvonden én heerst er een dreigende duisternis die niet veel goeds belooft voor alle overlevenden van het kleine stadje.

Het wachten is nog op de eerste officiële trailer in navolging op deze teaser:


Meer heuglijk nieuws: Dr. Who is vanaf het nieuwe seizoen een vrouw. Jodie Whittaker (bekend van oa de series Broadchurch en The Assets) neemt, als dertiende doctor, de rol over van Peter Capaldi, en is de eerste actrice die in de huid van het legendarische personage kruipt, zo onthulde BBC One gisteren. Volgens Whittaker is de serie er één waar dit soort veranderingen prima bij passen. 'Het is er eentje die past in deze tijd,' liet ze weten. Hear, hear! De eerste uitzending van het nieuwe seizoen wordt uitgezonden op Eerste Kerstdag.


We gaan eruit met, welja, nóg een trailer. Dit keer van de modedocu die aanstaande is over schoenenlegende Manolo Blahnik, genaamdManolo: The Boy Who Made Shoes For Lizards. En als we deze eerste officiële trailer mogen geloven zit dat filmwerk vol mode, drama en onnavolgbare one-liners van een star-studded rijtje aan cameo's. Rond september/oktober wordt een release in Nederland verwacht.

Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook! >