Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Niets lijkt vandaag groter nieuws dan Queen Beyoncé, die vanochtend vroeg de allereerste foto van haar tweeling Sir en Rumi Carter deelde en daarmee a la minute miljoenen Instagramlikes verzamelde. Maar daar was De Donald alweer, om de (entertainment)headlines over te nemen, met een nieuwe ongepaste actie in het bijzijn van een vrouw. Dit keer moest de Franse first lady Brigitte Macron het ontgelden. Bij hun ontmoeting gisteren, tijdens een bezoek van Donald en Melania aan Parijs, schudde hij de tengere Brigitte eens flink - op z'n Donalds - de hand, wat er ongeveer uitzag alsof hij haar arm ter plekke wilde ontwrichten. Een beeld dat op Twitter, onder de noemer 'Breaking: Brigitte Macrons arm', uiteraard gretig werd verspreid.

youtubeView full post on Youtube

Wat overenthousiaste vriendelijkheid (laten we het daar maar even op houden) willen we Trump nog wel vergeven. Maar hij presteerde het om nog meer awkwardness te veroorzaken.

Zoals te horen in onderstaande video, wendde Trump zich op een zeker moment tot Brigitte Macron om haar te zeggen 'You're in such good shape,' herhaalde dat vervolgens ook tegen haar echtgenoot Emmanuel, draaide zich weer terug en zei 'beautiful'.

Diepe, diepe zucht.


Goed nieuws van de Bijenkorf. Het luxe warenhuis heeft haar online assortiment uitgebreid met een stel prachtmerken, zo is zojuist bekendgemaakt. Het aanbod aan dameskleding en -accessoires in de webshop is nu aangevuld met Balenciaga, Balmain, Bottega Veneta, Isabel Marant, Loewe, Montblanc, Philipp Plein, Ronald van der Kemp (RvdK), Sies Marjan en Valentino. In het filiaal in Amsterdam zijn bovendien de merken Alexa Chung en A.P.C. toegevoegd. Kijk, dat zijn de betere berichten op vrijdag.


Beyoncés moeder, Tina Knowles, heeft zojuist de verwarring over de namen van Beyoncés tweeling uit de wereld geholpen. Omdat Beyoncé haar kroost onder haar Instagrampost introduceerde als 'Sir Carter and Rumi', speculeerde Twitter er direct op los. Heet Rumi niet Carter? Is de volledige naam van Sir dan Sir Carter Carter? Niets van dit al: beide baby's kregen één voornaam en dezelfde achternaam, zo leest de post van de trotse oma. Ook weer opgelost.


Cinderella-actrice Lily James gaat opnieuw royalty spelen. Soort van. Ze kruipt in de huid van 'Young Donna', aka een jonge Meryl Streep (aka de koningin van het witte doek), voor de aanstaande Mamma Mia!-sequel. Die sequel, naar verluidt opnieuw vol Abba sing-alongs, kreeg de briljante naam Mamma Mia: Here We Go Again! en de makers wisten ook al Meryl, Pierce Brosnan en Amanda Seyfried aan boord te krijgen. De rolprent, die in juli 2018 uit moet komen, wordt geschreven en geregisseerd door Ol Parker, die persoonlijk Lily's casting op Twitter bevestigde:


De woorden 'Ladies and gentlemen' zul je vanaf nu niet meer door de intercom horen klinken in de Londense metrostations vlak voor de aankondiging van een vertraging of andere huishoudelijke mededeling. Volgens de Britse krant The Telegraph worden reizigers nu op een genderneutrale manier aangesproken. En ook personeelsleden zouden zijn geïnstrueerd om passagiers met 'goodmorning everyone' te begroeten in plaats van 'goodmorning ladies and gentlemen' om te zorgen dat iedereen - ook mensen die zich identificeren met mannen noch vrouwen, zich welkom voelen.

Meer van dit dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook! >