Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Kun je je #TheDress nog herinneren? De jurk met twee verschillende kleuren die door de ene helft van de wereldbevolking werden aangezien voor wit-goud en door de andere voor zwart-blauw? Welnu, op Facebook gaat een hele nieuwe discussie los, dit keer over een sportoutfit gepost door de Britse Rachael Stewart. Uit de honderden reacties blijkt dat de één turquoise met grijs ziet, terwijl de ander wit en roze denkt waar te nemen.

Neurowetenschapper Pascal Wallisch deed overigens onderzoek naar dit fenomeen. Zijn conclusie: het ligt aan het licht. 'Schaduwen zijn blauw, als we het blauwe licht corrigeren in de hersenen zien we goud en wit in het jurkje,' aldus Wallisch. 'Kunstmatig licht is vaak gelig, als we dat licht verwerken komen de kleuren blauw en zwart naar voren.'

[facebook ]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10159450487745355&set=a.10150337754295355.578526.786430354&type=3&theater[/facebook]


Een eerste foto van Oprah Winfrey in haar nieuwe rol in de Ava DuVernay-film A Wrinkle in Time gaat als een lopend vuurtje over het internet. De mediamagnaat speelt samen met Reese Witherspoon, Chris Pine en Mindy Kaling in de rolprent die een boekverfilming is van de gelijknamige sci-fi klassieker uit 1962 van Madeleine L'Engle, en gepland staat voor maart 2018. Een van de belangrijkste doelen die DuVernay stelde met haar film was veel diversiteit laten zien in casting, in zowel afkomst als leeftijd als lichaamstype, terwijl dat wellicht juist totaal niet bij dit type film verwacht wordt. Needless to say dat DuVernay hier op social media nu al louter applaus voor krijgt. Ook van ons.

instagramView full post on Instagram

We willen niet veel zeggen, maar heeft Britney Spears naar MTV's Ex On The Beach Double Dutch gekeken? De neongele-pijn-aan-je-ogen-barely-there badpakjes van tweeling Esmee en Sharon, waarover onze Cécile hier nog haar uiterste best deed iets positiefs te melden (spoiler: niet gelukt), was plots onderwerp van gesprek op social media, nadat het op het strak afgetrainde lijf van Spears op diens Instagramaccount verscheen. Van onze Hearst-collega's van Cosmopolitan leerden we gisteren overigens dat de Hollandse zusjes binnenkort hun eigen show op het jongerenkanaal krijgen - en dat verbaast ons dan weer niets.

Clothing, Bikini, Swimwear, Blond, Yellow, Fun, Vacation, Summer, Model, Photography, pinterest
MTV

Hear, hear, Andy Murray! De Britse tennis-ster werd gisteren van de baan geslagen door zijn Amerikaanse tegenstander Sam Querrey en ligt uit het Wimbledon-toernooi, maar de - al eerder bewezen - feminist voelde zich niet te beroerd om opnieuw een journalist terecht te wijzen in de persconferentie die volgde, die impliceerde dat Querrey de 'first U.S. player' was die voorbij de kwartfinale van een Grand Slam toernooi kwam sinds 2009. Hartstikke fout natuurlijk, want hallo, Serena Williams!

Oh, als de wereld toch wat meer Andy Murrays had. (Dan hadden we in ieder geval Anna van der Breggen primetime op televisie de Giro hebben zien winnen).


Op 16 juli gaat in Nederland het EK Vrouwenvoetbal van start, en door de zorgwekkende nieuwsberichten gisteren over een IS-oproep tot een terroristische aanslag aldaar, is het misschien wel zaak juist nog meer te focussen op al het positieve aan dit EK. Zoals de kans die ons land kan pakken om vrouwenvoetbal een groot podium te geven. En zoals dat onze Oranje Leeuwinnen voor het eerst in de geschiedenis een tenue van Nike krijgen met letterlijk leeuwinnen in plaats van leeuwen erop. Waarvoor hulde. Nu maar hopen dat ze haar niet in haar hempie laten staan.

Player, Social group, Team sport, Team, Sportswear, Jersey, Ball game, Orange, Sports, Tournament, pinterest
Nike

Terwijl iedereen met smart zat te wachten op een verschijning van Meghan Markle bij Wimbledon - waar ze andere jaren immer vaste gast was, bleek de actrice en grote liefde van Prins Harry in Toronto aan het filmen te zijn voor Suits, waar de 100e aflevering van de Netflix-serie werd opgenomen. En dat was uiteraard reden voor een feestje. Waarvan akte in deze snapshots, incluis speech van Gabriel 'Harvey Specter' Macht:


Interessante ontwikkeling in onderzoek naar het prikkelbare darmsyndroom (PDS). De oorzaak werd vaak gezocht in de samenstelling van de darmbacteriën. Maar nu heeft het AMC in samenwerking met TNO en de Universiteit van Maastricht een onderzoek gedaan naar darmschimmels, en dat had een verrassend resultaat. Ieder mens heeft schimmels in z'n darmen, ook als je helemaal gezond bent. Maar bij mensen met PDS, blijkt die schimmelsamenstelling er anders uit te zien. Eerder was al gevonden dat buikpijn bij PDS voortkomt uit een stof die wordt geproduceerd door bepaalde afweercellen – deze stof prikkelt dan de pijnzenuwen. Maar waarom het afweersysteem deze stof uitscheidt, bleef onbekend. Nu blijkt dat darmschimmels de trigger zijn. Een goeie basis voor verder onderzoek, dus. En weer een stapje dichter bij een oplossing.

Meer van dit dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook! >