Het is niet altijd even makkelijk om gezond te eten op kantoor. Regelmatig is er een lieftallige collega die taart trakteert en die snoeppot lijkt zichzelf alsmaar te vullen met precies dat wij jij graag snaait. Maar er zijn er wel degelijk gezonde alternatieven die ook nog eens lekker zijn én gemakkelijk mee te nemen vanuit huis. Met deze 7 verrukkelijke snacks die onze Hearst-collega's van ELLE Eten tippen heb je altijd iets verantwoords op je bureau liggen.

1. WATERMELOENSALADE

Deze salade is niet alleen erg gezond, het brengt de zomer ook weer een beetje terug door de vrolijke kleuren. Snijd wat watermeloen in blokjes, voeg feta, rode ui, munt, een scheutje olijfolie en wat kruiden toe. Stop het in een luchtdichte bak en de salade is klaar om mee te nemen! Tip: Wil je in de ochtend niet te veel tijd kwijt zijn? De salade kun je ook de avond van tevoren maken.

instagramView full post on Instagram

2. GROENTESTICKS

Snijd wat wortel, komkommer, paprika en selderij in dunne reepjes, stop wat hummus of tomatentappenade in een bakje in je tas en jij hebt een lekker tussendoortje mee.

Dit is echt een heel lekker hummusdipje >

3. AMANDELEN

Amandelen bevatten meer onverzadigd vet en minder verzadigd vet dan cashewnoten of pinda's. Naast de lekkere smaak staan amandelen ook bekend om hun ontstekingsremmende eigenschap en het reguleren van de bloeddruk. Perfect om de trek op je werk te stillen.

4. ZOETE AARDAPPEL 'FRIET' MET GUACAMOLE

De zoete aardappel snijd je in reepjes en grill je een paar minuten onder de grill. Prak wat avocado met feta en breng op smaak met chilivlokken, zout en peper. Klaar is Kees. Door de Omega 3-vetten is deze snack erg voedzaam.

[instagram ]https://www.instagram.com/p/BHeNQ9zhcUL/ [instagram ]https://www.instagram.com/p/BHeNQ9zhcUL/[/instagram]

5. SNOEPTOMAATJES

De naam zegt het al, je kunt hier heerlijk van snoepen. Ga voor een mix van verschillende kleuren tomaatjes voor de ultieme smaaksensatie. De rode zijn het meest zoet en de gele het minst zoet.

6. EDAMME

Deze jonge sojabonen zijn laag in calorieën en geven je lang een verzadigd gevoel. Je kunt ze zo uit de diepvries in een zakje meenemen. Tegen de tijd dat je ze wilt eten, zijn ze ontdooid.

7. BANANENSUSHI

Je kunt moeilijk sushirollen gaan maken in de bedrijfskantine, maar deze bananensushi heb je binnen no time op je bureau. Maak de banaan los van de schil, smeer wat pindakaas op de bovenkant en bestrooi hem met nootjes en zaden. Tip: hou je niet van banaan? Dan kun je ook voor komkommer gaan.

Dit ontbijtje is gezonder dan havermout >

Bron: Elle Eten