Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag vroeg in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

De beroemde actrice onder vele tieners Charice Pempengco wil verder gaan onder de naam Jake Zyrus. De 25-jarige Glee-ster maakte het nieuws zelf bekend op Twitter, drie jaar nadat ze de wereld vertelde 'my soul is male' tijdens een interview met Oprah Winfrey.

'My first tweet as Jake. Overwhelmed. Saw all your love comments and I'm so happy,' schreef ze in die tweet. 'Finally. I love you, everyone and see you soon.'

De reacties op haar besluit waren gelukkig voornamelijk positief. Ook op Instagram uitte de actrice daarop haar dank aan de fans. 'From the bottom of my heart, thank you for the love and respect. I love you back and I'm sending peace to everyone.' In het interview met Oprah in 2014 deelde Jake mee 'I'm not exactly transitioning to a male, but basically my soul is male. I don't want to change my body. I will change to this look, like I cut my hair and, you know, wear boy's clothes and everything, but that's all.'

Forehead, Cheek, Smile, Singer, Performance, Music artist, Talent show, pinterest
Getty Images

Food voor thought: Ruim 15 procent van de Nederlandse hoogopgeleide vrouwen in de leeftijdscategorie 40 t/m 60 jaar heeft spijt van hun partnerkeuze. Dat is één van de conclusies uit het onderzoek van loopbaanadviesbureau SheConsult onder 600 hoogopgeleide vrouwen. Dat komt neer op zo'n 120.000 vrouwen die niet tevreden zijn met hun partner. Uit hetzelfde onderzoek bleek bovendien dat vrouwen tijdens het afstuderen graag meer hadden willen weten over zelfvertrouwen, mannelijke spelregels, onderhandelen en profileren. De ontevredenheid over de partnerkeuze zou onder andere komen doordat de partner te weinig participeert in de zorgtaken, te weinig ondersteunend is naar de carrière van de vrouw, haar te weinig stimuleert en inspireert om een eigen carrière te hebben, en te veel met zijn eigen carrière bezig is.


Rihanna is van alles; stijlicoon, filantroop, zangeres, maar één van haar allerbeste kwaliteiten is toch wel haar vermogen om een paar killer schoenen te ontwerpen. En dan het liefst in samenwerking met Puma óf schoenenkoning Manolo Blahnik. Onder het mom 'never change a winning team' deden die twee hun trucje nog eens over. So Stoned heet de nieuwe collectie met Manolo en het is de derde en naar verluidt laatste in deze samenstelling. Vier modellen bevat de collectie en ze zijn alle vier voorzien een doorzichtige PVC-hak en kleurrijke Swarovski-kristallen (so stoned indeed). En Rihanna zou Rihanna niet zijn als er niet weer een flinke eyecatcher bij zou zitten (remember die denim lieslaarzen?). Het werden deze kniehoge gladiators (foei voor de vreselijke bontjas), die hun debuut al maakten in RiRi's nieuwe video Wild Thoughts. Vanaf 6 juli is het schoeisel verkrijgbaar, oa via de webshop van Blahnik.

Leg, Muscle, Sitting, Photography, Photo shoot, Black hair, Thigh, Fur, Human leg, pinterest
Manolo Blahnik
Brown, Product, Comfort, Tan, High heels, Beige, Composite material, Material property, Liver, Foot, pinterest
Manolo Blahnik

Door naar Rihanna's ex-geliefde. Die heeft, zo moet je weten, ook een groot modehart. Rapper en zanger Drake schreef en componeerde een nummer speciaal voor Louis Vuitton, dat gisteren tijdens de menswear catwalkshow werd gespeeld. Het nummer, genaamd Signs en geinspireerd op de collectie die menswear desiger Kim Jones ontwierp, is vanaf later vandaag - uiteraard - ook te downloaden.

instagramView full post on Instagram

Een Van Gogh aan de muur is voor iederéén toegankelijk. Het Van Gogh Museum heeft een nieuwe service en maakt voor het eerst een deel van de collectie op aanvraag beschikbaar. En wel via printing on demand, dat het voor iedereen mogelijk maakt om in het bezit te komen van een gepersonaliseerd werk van Vincent van Gogh. In een notendop: klanten kunnen in de museumshop (middels een zuil met touchscreen) maar ook online uit een aanbod van meer dan zeshonderd verschillende prenten, tekeningen en schilderijen een favoriet selecteren en vervolgens naar eigen smaak, grootte, met of zonder lijst, laten afdrukken op de hoogste kwaliteit papier of canvas, waarna het per post wordt thuisbezorgd. Er zijn wel 30.000 variaties mogelijk en elke reproductie is uniek. Dit is waar je wezen moet.


Vandaag gaat de langverwachte en veelbesproken Netflix-serie Glow van start, een nieuwe female empowerment-serie die staat voor Gorgeous Women of Wrestling. Het gaat over de fictieve Ruth Wilder (gespeeld door de fantastische Alison Brie). Ruth is een werkloze actrice in het Los Angeles van de jaren tachtig en worstelt - pun intended - al tijden om een goede rol te krijgen. Wanneer ze plots gebeld wordt voor een wat onconventionele auditie, grijpt ze deze laatste kans met beide handen aan en werpt zich in de met spandex en glitter besprenkelde wereld van het vrouwenworstelen. Klinkt bekend in de oren? Kan kloppen: de serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal achter de kortstondig bestaande Amerikaanse tv-show G.L.O.W. uit de jaren tachtig. De serie is overigens geheel door vrouwen gemaakt, met Liz Flahive (Homeland) en Carly Mensch (Weeds) aan het roer.


Als ambassadrice van de VN's High Commissioner for Refugees, is activisme en humanitair werk Angelina Jolie niet vreemd. Waarvan akte ook weer gisteren op World Refugee Day, toen de moeder van zes de Keniaanse hoofdstad Nairobi bezocht en met zo'n 200 vluchtelingmeisjes sprak die in safe houses wonen nadat ze (veelal zwanger of net bevallen) vluchtten na seksueel misbruik, en nu gelukkig deelnemen aan een programma dat ze onderwijs en praktische handvatten biedt om onafhankelijk van anderen te zijn. Jolie gaf er bovendien een indrukwekkende speech weg. Enkele hoogtepunten:

'On World Refugee Day my only ask is that people consider the pain and suffering of young girls like these. Not only have they had to flee extreme violence or persecution, lost everything and witness the death of family members, but they have also had to face so much abuse and intolerance and hardship. The reality is that women and girls, as well as men and boys, can still be raped with near-total impunity in conflict zones around the world. On behalf of victims of sexual violence, I want to plead with all of you to take this issue seriously and personally, to use your position and your influence to spread this message within your armed forces and on all the missions on which you serve.'

Hear, hear.

Audio equipment, Microphone, Electronic device, Human, People, Public speaking, Technology, Spokesperson, Speech, Public address system, pinterest
Getty Images

We eindigen met Justin Trudeau die een unicorn knuffelt. Omdat het vrijdag is.

Human, Nail, Door, Cobalt blue, Electric blue, Head restraint, Toy, Thumb, Car seat, Active pants, pinterest
Getty Images

Courteney Cox vertelt openhartig over het laten oplossen van haar fillers. Bekijk hier de voor- en na-foto >