Zo zit de vork in de steel: geruchten doen al een tijdje de ronde dat de volgende versie van Apple's iPhone wel eens de knapste tot nu toe kan worden. Zo zou het design van de iPhone 8 dunner dan ooit zijn, met cut-outs die hinten op bijzondere features. De bekende Touch ID sensor (de homeknop), die gelokaliseerd zit in de cut-out aan de achterkant bijvoorbeeld. Maar nieuwe beelden die boven zijn komen drijven tonen aan dat de knop inderdaad verdwijnt, maar juist geïntegreerd wordt in het scherm zelf. En dat hint er weer op dat een ander gerucht wel eens op waarheid kan berusten: dat de iPhone volledig van glas is gemaakt. (Slecht nieuws voor vette-vinger-types).

De altijd betrouwbare telefoonaccessoire-producent MobileFun spillde de dirt. Even zodat je weet met wie je te maken hebt: dit bedrijf wist drie maanden voor release ook het volledige Samsung Galaxy S8 design te voorspellen en was er met de nieuwe features van de iPhone 7 eveneens vroeg bij. En nu heeft het al zijn eerste iPhone 8-gerelateerde accessoire gelanceerd. Vanaf heden te koop, dames en heren: de 'Olixar iPhone 8 Full Cover Tempered Glass Screen Protector', en zo ziet dat eruit:

Mobile phone case, Mobile phone accessories, Gadget, Mobile phone, Technology, Communication Device, Electronic device, Portable communications device, Material property, Font, pinterest
MobileFun

Voor wie zich afvraagt hoe het in vredesnaam kan dat een producent van telefoonaccessoires zo zeker is van zijn zaak dat het - als een Feyenoord-fan die al weken voor de bekerfinale een tattoo met datum van de overwinning op zijn lijf laat prikken - nu al over gaat op productie? Omdat ze hun informatie vermoedelijk direct 'gelekt' krijgen van de bron, Apple herself. Het kan immers niet zijn dat er na de lancering van een nieuw toestel, nog geen enkel passend beschermhoesje te verkrijgen is, nietwaar?

Het ontwerp van MobileFun bevestigt overigens ook een saillant gerucht over het aanstaande iOS 11, namelijk dat het een functiemenubalkje, vergelijkbaar met de Touch bar van de MacBook Pro, zal bevatten. En wel op de plek onderaan het beeldscherm die vrijkomt nu de homeknop daar verdwijnt.

Voor wie het gemist heeft: waar kunnen we ons nog meer op verheugen? Hopelijk ook op deze features, waar hardnekkige geruchten over rondgaan:

> Draadloos opladen. Onze gebeden verhoord! Apple, laat dit waar zijn.

> 3D gezichtsherkenning. Hoewel dit gerucht vooral ontstond toen er nog gesproken werd over het volledig verdwijnen van de homeknop. Maar wie weet.

> 3 verschillende formaten. De iPhone 8 komt naar verluidt in een 4.7-inch, een 5-inch en een 5.5-inch model.

Er werd bovendien ook gesproken over de comeback van de flip phone met de iPhone 8. 'Published by the United States Patent and Trademark Office on Monday, Apple's latest patent describes a foldable iPhone concept that uses carbon nanotubes to allow the smartphone to fold completely in half.' Zo meldde Newsweek in februari dit jaar.

Had Adele dus toch juist een vooruitziende blik in Hello. Ha!

https://media1.giphy.com/media/iv1vV4rHNSvAc/giphy.gif

Over drie maanden komt de iPhone 8 uit en komen we te weten wat er allemaal juist is voorspeld.

Heb je nog een iPhone 5, dan heb je vanaf september een probleem >