Deze gezonde carameltaart is super easy

En waaaaaanzinnig lekker.

Meest gelezen

Ida de Haart (34) is hoofd Food & co-owner bij biologische saladebar SLA. Ze ontwikkelt healthy
maar vooral ook héle lekkere gerechten zonder kunstmatige toevoegingen,
 geraffineerde suikers, tarwe of koemelk. Geschikt voor (bijna)
iedereen dus!  9 juni komt haar eerste kookboek uit, met meer dan 75
gerechten van het SLA menu. Aan Bazaar verklapt ze een paar recepten die
zelfs de grootste keukenkluns uit haar mouw schudt.

Advertisement - Continue Reading Below

Twee jaar
geleden heb ik er een persoonlijke missie van gemaakt om recepturen te
ontwikkelen waarmee je je lichaam een plezier doet en die je niet het
gevoel geven alleen maar 'gezond bezig te zijn', want eten moet vooral
leuk blijven. Eigenlijk probeer ik ons oerinstinct een klein beetje om
de tuin te leiden door gezond eten zo lekker te maken dat je het
'zondigen' niet eens meer mist!

Voor SLA bedacht ik deze Salted
Caramel Cheesecake. Een instant hit! Superfeestelijk, verrukkelijk,
smeuïg én….. gezond! Hieronder vind je het recept. Ik weet wel wat jij
op je volgende verjaardagsfeestje serveert. 

Meest gelezen

SALTED CARAMEL CHEESECAKE

voor een springvorm van 20 cm

Bodem:

100 g pecannoten

20 g kokosmeel

1 mespuntje Himalayazout

1 el witte amandelpasta

2 el ahornsiroop

2 el kokosolie, gesmolten

Vulling:

200 g ongezouten cashewnoten

90 g geschilde courgette

65 g rijstsiroop

45 ml amandelmelk

1 vanillestokje, merg eruit geschraapt

1 el citroensap

1 klein mespuntje Himalayazout

155 ml kokosolie, gesmolten

Karamel:

200 g Medjouldadels

75 ml ahornsiroop

4 el witte amandelpasta

½ vanillestokje, merg eruit geschraapt

1 kleine tl Himalayazout

75 ml kokosolie, gesmolten

Laat
de cashewnoten voor de vulling en de dadels voor de karamel minimaal 6
uur in aparte kommen weken in ruim water, maar het liefst een hele
nacht.

Maal de pecannoten samen met het kokosmeel en het
Himalayazout fijn in de keukenmachine. Voeg dan, terwijl de
keukenmachine draait, de amandelpasta, ahornsiroop en uiteindelijk de
gesmolten kokosolie toe. Meng alles goed tot er een structuur van nat
zand ontstaat. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier, verdeel
de ingrediënten voor de taartbodem gelijkmatig en druk deze aan.

Spoel
de geweekte cashewnoten af en laat ze even uitlekken. Schil en snijd de
courgette in kleine stukjes, doe deze samen met de geweekte cashewnoten
in de keukenmachine en laat deze draaien totdat er een gladde massa is
ontstaan. Voeg nu de rijstsiroop, amandelmelk, vanillemerg, citroensap
en zout toe. Doe als laatste, terwijl de keukenmachine draait, de
kokosolie erbij zodat er een gladde massa ontstaat. Schenk deze op de
taartbodem. Zet de taart in de vriezer terwijl je de karamel maakt.

Laat
de Medjouldadels uitlekken en doe ze met de ahornsiroop, amandelpasta,
vanillemerg en Himalayazout in de keukenmachine. Maal dit helemaal glad
en voeg als laatste de gesmolten kokosolie toe. Schenk de karamel
gelijkmatig over de cheesecake en bewaar hem koud. Je kunt er na
ongeveer 6 uur mooie stukken van snijden.

Bon appétit!

>> Verklapt: onze favoriete restaurants in Amsterdam